donderdag 18 augustus 2022
FN TOP add 2208 NIMA Sierteelt Marketing Event

Kom in de Kas trekt 100.000 bezoekers

Kom in de Kas trekt 100.000 bezoekers

Na twee jaar afwezigheid wist de de zomereditie van Kom in de Kas afgelopen weekend bijna 100.000 bezoekers naar de kassen te trekken. Op zaterdag 11 en zondag 12 juni 2022 stelden zo’n 70 glastuinbouwondernemers in 12 regios hun bedrijf open voor het publiek. Geïnteresseerde bezoekers maakten kennis met de innovatieve glastuinbouwsector. Ook was er aandacht voor werken in de glastuinbouwsector. 

Bezoekers in de Hortensiakas - fotocredit: Quinten van Ooijen via Kom in de Kas

In de kassen ontstonden mooie gesprekken tussen enthousiaste kweker en bezoekers. Zij lieten zich niet alleen informeren over de producten die worden gekweekt, maar ook over de innovaties op het gebied van energie, techniek en gewasbescherming. Menig bezoeker werd verrast door de maatschappelijke rol van de sector. Zo helpt de glastuinbouw bij het opvangen van regenwater bij grote hoosbuien en zorgen de kwekers voor stabiliteit op het elektriciteitsnet op windstille en/of bewolkte dagen. In zeven regio’s kregen bezoekers informatie over vakgerichte opleidingen, welke functies er zoal zijn in de sector en er was een overzicht van openstaande vacatures bij bedrijven in de regio.

 

Na twee jaar zonder een fysieke Kom in de Kas was iedereen zeer gemotiveerd om in juni het evenement te organiseren. “Weer een jaar zonder Kom in de Kas was voor ons geen optie, daarom is het evenement verschoven naar juni. Hierdoor was het jammer genoeg niet voor elke regio mogelijk om deel te nemen. De 12 regio’s die wel hebben deelgenomen aan de 44e editie hebben alles uit de kast gehaald om deze zomereditie tot een succes te maken. Hiervoor een groot compliment!”, aldus landelijk voorzitter René van Dop.

 

Volgend jaar Kom in de Kas weer als vanouds in het eerste weekend van april. In 2023 is dat op 1 en 2 april. Het publieksevenement wordt mede mogelijk gemaakt door Glastuinbouw Nederland, GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Plantion, Interpolis en Rabobank.


Leandra de Boef | 13-06-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2207PlantariumGroenDirekt


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS