zondag 26 mei 2024
2403FlowerTrials Beurs agenda sierteelt

Leverancier betaalt vergoeding voor geretourneerde trays van PS-kunststof

Leverancier betaalt vergoeding voor geretourneerde trays van PS-kunststof

Kwekers ontvangen voortaan een vergoeding van Modiorm voor het retourleveren van gebruikte trays van polystyreen (PS) bij Modiform. Het bedrijf in Leusden betaalt een marktconforme prijs per kilo voor teruggenomen PS-trays. De geretourneerde trays worden intern gerecycled om er vervolgens nieuwe producten van te maken.

Een win-win situatie: Kwekers hoeven de trays zelf niet af te voeren en ontvangen een reële vergoeding. Daarnaast wordt het PS-materiaal hergebruikt. Dat levert niet alleen duurzaamheidswinst op, omdat er geen nieuw plastic nodig is voor de productie, maar helpt ook bij het reduceren van de CO2-uitstoot. Op deze manier kunne kwekers een steentje bijdragen aan het sluiten van de materialenkringloop.

De trays worden opgehaald na aanmelding hiervan op www.modiform.com/nl/vergoeding-recycle-opdracht-ps-trays. De retour gekomen pallets of balen met PS-trays worden bij Modiform gewogen. Het bedrijf bepaalt de hoogte van de vergoeding op basis van de gewogen kilo’s en de op dat moment geldende grondstofprijs. Van de gewogen kilo’s wordt 15 procent ingehouden voor de meegeleverde vervuilingskilo’s zoals afval, zand of water. Voor een pallet inclusief verpakking wordt 25 kilo op het totaal in mindering gebracht.

Buiten Nederland worden voor het ophalen van de gebruikte PS-producten de standaard transportkosten in rekening gebracht. De ingenomen trays worden vermalen en gewassen om granulaat te produceren. Daarna worden nieuwe trays op basis van gerecycled materiaal vervaardigd.


Leandra de Boef | 10-06-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS