maandag 4 december 2023
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Weervrouw Helga van Leur verrast met eigen hortensia

Weervrouw Helga van Leur verrast met eigen hortensia

Weervrouw en tv-presentatrice Helga van Leur heeft in de Hortensiastraat in Almere een nieuwe, rode tuinhortensia ‘Sunny Helga’ gedoopt. Samen met bewoners heeft ze meteen elke voortuin en lantaarnpaal in bloei gezet met rode, roze, blauwe en witte hortensia’s.

De nieuwe tuinplant is aangeboden door wethouder Hilde van Garderen die de weervrouw in het zonnetje zet omdat ze zich, net als de gaststad van de Floriade Expo 2022, extra inzet voor een groene leefomgeving met haar tv-programma Lodewijks Groene Geluk. Met de fleurige actie in Almere wordt ook gelijk het nieuwe bloeiseizoen van de tuinhortensia gevierd.

De Hydrangea macrophylla ‘Sunny Helga’ is een sterke tuinhortensia met meer dan 20 bloeiende takken. De rode bloemkleur steekt  mooi af tegen het donkergroene blad. De bloei duurt tot in het najaar. De nieuwe tuinplant is volgend voorjaar overal verkrijgbaar. 

De planten voor de Hortensiastraat zijn aangeboden door het veredelings- en kwekerscollectief Hydrangeaworld. Op zondag 28 augustus 2022 is om 17.30 uur een verslag van de actie te zien in Lodewijks Groene Geluk op RTL4. 


09-06-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS