donderdag 18 augustus 2022
2208 NIMA Sierteelt Marketing Event FN TOP add

Bio-bos van bloomon krijgt Europees biologisch keurmerk

Bio-bos van bloomon krijgt Europees biologisch keurmerk

Online bloemist bloomon heeft het Europese bilologisch keurmerk ontvangen voor haar gemengde bio-bos. Het keurmerk vormt de garantie dat gecertificeerde producten voldoen aan de EU-regels en aan de hoge eisen voor biologische productie. De online bloemist is de eerste in Nederland die dit keurmerk mag dragen voor een gemengd boeket. Alle goedgekeurde biologische producten uit de Europese Unie dragen het biologische keurmerk. 

Met de Bio-bos gaat bloomon de verplichtingen aan die horen bij het kweken van biologische bloemen. Alle geselecteerde kwekers moeten door Skal gecertificeerd zijn om zich biologisch teler te mogen noemen. Door bedrijven jaarlijks te bezoeken en te controleren, houdt Skal toezicht op de hele Nederlandse biologische keten. Nieuw is dat ook het samenstellen van boeketten door bloomon nu biologisch gecertificeerd is. Het productieproces van de Bio-bos is daarmee volledig goedgekeurd door Skal.

Sibbe Krol, Head of Sustainability bij Bloom & Wild Group: "Het op biologische wijze kweken van bloemen heeft veel voordelen: bijvoorbeeld met betrekking tot het behoud van biodiversiteit, een gezonde bodem en het klimaat. Dit doen onze biologische kwekers door in harmonie met de natuur te werken, om zo de mooiste bloemen te kweken. Goed voor mens en milieu!"

Vooralsnog is het aanbod van biologische bloemen van Nederlandse bodem betrekkelijk beperkt. In Nederland is naar schatting slechts 0,1 procent van de snijbloementeelt biologisch. Daar komt bij dat de teelt van biologische bloemen vooral in de openlucht plaatsvindt en sterk afhankelijk is van natuurlijke factoren zoals het weer, de bodemgesteldheid en ziekten en plagen. Het aantal boeketten wat bloomon wekelijks kan aanbieden, is sterk afhankelijk van de weersomstandigheden. Dankzij de stijgende populariteit van dergelijke boeketten, neemt de vraag naar biologische bloemen ieder jaar toe. Voor de kwekers en online bloemist bloomon is dit een geweldige uitdaging: samen zoeken zij naar mogelijkheden om hun aanbod te vergroten.

Maaike Raaijmakers van Bionext - de ketenorganisatie voor biologische landbouw en voeding: "Wij zijn heel blij dat bloomon nu het biologische logo mag gebruiken voor haar gemengde boeketten van biologische bloemen. Dit biedt duidelijkheid voor consumenten die zeker willen weten dat ze met een 100% biologisch product te maken hebben".

De verpakking van de Bio-bos is dit jaar volledig recyclebaar. De bloemen zijn verpakt in papier dat is gemaakt van restafval van rozen; een gerecyclede kartonnen doos zorgt voor extra bescherming. Elke Bio-bos is voorzien van een speciaal bloemenkaartje met biologische informatie. De grondstof van dit kaartje bestaat dit jaar uit tulpenafval: je kunt de vezels van de tulp nog zien. En zelfs de bloemenvoeding is bio-based. Het papieren zakje is gemaakt van TFC-pulp en heeft een water-based coating. Na ontvangst kan de recyclebare verpakking zo de papierbak in.

Naast bezorging via PostNL wordt de Bio-bos dit jaar door bloomon-bezorgers bezorgd. In het laatste geval zijn de bossen enkel verpakt in een wrap van duurzame en recyclebare materialen, om verspilling te voorkomen.


09-06-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2207PlantariumGroenDirekt


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS