zondag 26 mei 2024
2403FlowerTrials Beurs agenda sierteelt

Toepassing van Augmented Reality in tuincentrum

Toepassing van Augmented Reality in tuincentrum

Ruim een derde van de tuinmeubels in Nederland wordt online gekocht. Maar hoe weten klanten of de nieuwe loungeset wel goed staat in hun tuin of op hun balkon? En hoe weet de klant welke pot-plant combinatie zij moet kiezen? Garden Connect helpt tuincentra deze vraag te beantwoorden met gebruik van Augmented Reality.

Tijdens de aankomende beurzen als de Spoga-Gafa in Keulen, de GRS Beurs in Boskoop en de Garden Preview beurs in Houten zal het bedrijf Augmented Reality presenteren aan de tuinbranche.

“Het inzetten van AR leidt tot een stijging van bestellingen: sommige tuincentra zien een verdrievoudiging van de verkoop van bepaalde producten door de inzet hiervan. Dat is ook niet zo vreemd, want je kunt alles over een product vertellen maar uiteindelijk wil de klant weten of het product goed past in zijn tuin. Die vraag kun je nu eenvoudig beantwoorden”, legt Edwin Meijer uit. Hij is één van de oprichters van Garden Connect.

De AR oplossing van Garden Connect is zonder aparte app te gebruiken: “Ons uitgangspunt is geweest dat iedereen dit moet kunnen gebruiken vanaf zijn smartphone. Je hebt als bezoeker dus geen aparte app nodig.” Ieder tuincentrum krijgt toegang tot de volledige database van 3D modellen: “We hebben er bewust voor gekozen om onze Augmented Reality oplossing geschikt te maken voor iedereen, ook wanneer er geen gebruik wordt gemaakt van ons platform. Dat scheelt een hoop tijd en kosten.”

Naast tuinmeubels kan AR dus ook ingezet worden om klanten te helpen een pot-plant combinatie te laten kiezen: “We hebben een tool ontwikkeld waarmee je simpel een pot en plant kunt kiezen. Die zet je vervolgens via AR in je woonkamer. Vind je hem mooi, dan bestel je de combinatie direct in de webshop.”

Augmented Reality is nieuw in de tuinbranche en wordt daarom ook prominent gepresenteerd in de EFSA Concept Store: “We zijn al enige jaren lid van EFSA en zijn er natuurlijk blij mee dat deze innovatie op de Spoga-Gafa te zien is in de Concept Store die we samen met andere EFSA leden inrichten.” 

 


 


Redactie Floranews | 08-06-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS