donderdag 18 augustus 2022
2208 NIMA Sierteelt Marketing Event FN TOP add

Nieuwe spray toepassing om sierwaarde Pelargonium te vergroten

Nieuwe spray toepassing om sierwaarde Pelargonium te vergroten

Chrysal en Syngenta Flowers introduceren Largo, een spray toepassing om de sierwaarde van Pelargonium in de detailhandel te vergroten. Het is bekend dat Pelargoniums tijdens vervoer gevoelig zijn voor ethyleen en kunnen reageren door hun bloemblaadjes te laten vallen en hun bladeren te vergelen. Om dit tegen te gaan, hebben Chrysal en Syngenta Flowers hun krachten gebundeld en een product gelanceerd om bladvergeling, bladbreuk en knopuitval te voorkomen. Het helpt de plant om minder afhankelijk te zijn van de omstandigheden tijdens transport en daardoor blijven bloemen langer mooi. Hiermee wordt de verkoopperiode van de Pelargonium verlengd.

“Dit is een voorbeeld van een geweldige samenwerking en maakt het mogelijk om de sterke punten van beide bedrijven te combineren en onze telers en retailers te helpen om continu kwaliteitsplanten te leveren”, aldus Felix Schlösser, Hoofd Marketing Syngenta Flowers Europe.

De combinatie van de technische na-oogst kennis van Chrysal met de expertise van Syngenta Flowers op gebied van genetica is bedoeld om de keten duurzamer te maken. Largo voorkomt bladvergeling en uitval in Pelargonium, beiden de meest voorkomende factoren van afval. Onderzoek van Duitse HochSchule Geisenheim University in samenwerking met Chrysal laat zien dat de aankoopintentie van planten 40 procent hoger is, als een potplant er fris en gezond uit ziet in het schap. En het is niet verrassend dat consumenten eerder een winkel met verse en gezonde planten aanbevelen.  

 

Redactie Floranews | 08-06-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2207PlantariumGroenDirekt


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS