donderdag 30 november 2023
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Nederlandse orchideeŽn sieren internationale designbeurs in Milaan

Nederlandse orchideeŽn sieren internationale designbeurs in Milaan

Circa duizend Nederlandse orchideeën sieren het historische Palazzo Francesco Turati tijdens Masterly Dutch Pavilion, onderdeel van de Salone del Mobile. De 'Salone' is wereldwijd dé internationale designbeurs, met presentaties in het beursgebouw en door de hele stad Milaan. Voor het tweede jaar op een rij is Orchidee Nederland geselecteerd om een rijk assortiment van de hoogste kwaliteit Nederlandse orchideeën tentoon te stellen.

Masterly is de showcase van Nederlandse ontwerpers en is gevestigd in het Palazzo Francesco Turati in het centrum van Milaan. Het is het exclusieve domein voor Nederlands ontwerp. Niet alleen is ons land vooruitstrevend in hoogstaand design, ook is het de Europese koploper in de sierteelt. Curator Nicole Uniquole brengt de twee sectoren samen op het hoogste designpodium ter wereld: “Beide disciplines hebben kennis, kunde en ambachtelijk vakmanschap hoog in het vaandel staan. Een onafscheidelijke combinatie dus.”

Onlangs lanceerden orchideeënkwekers en -veredelaars een nieuwe campagne, om te benadrukken dat je met de orchidee niet alleen een stijlvolle toevoeging in huis hebt; je ervaart ook een geluksmoment uit de natuur. “De orchideeën passen perfect bij exclusief design en het is geweldig om de reacties van het publiek te zien op de mooie mix aan orchideeën in het Palazzo", vertelt Aldus Claudia Broch, marketingspecialist van Orchidee Nederland. "Het brengt letterlijk een glimlach op je gezicht. Uit onderzoek blijkt ook dat de orchidee koploper is van kamerplanten die het geluksgevoel bevorderen en het is mooi om dat in levenden lijve te zien”.

Op de laatste dag van het evenement worden alle orchideeën weggegeven aan de inwoners van Milaan. Deze jarenlange traditie is een blijk van waardering voor de gastvrijheid van de stad. “De orchideeën bloeien veel langer dan de week dat ze op dit event gepresenteerd worden. De Milanezen kunnen thuis dus nog wekenlang van de orchideeën genieten”, aldus Broch.

Masterly vindt plaats van 7 t/m 12 juni in het Palazzo Francesco Turati, Via Meravigli, 7 in Milaan, Italië. Meer informatie is te vinden op www.orchidsinfo.eu.

 


Redactie Floranews | 08-06-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS