zondag 26 maart 2023
Nima Sierteelt Marketing Event topbanner Beurs agenda sierteelt

Machinebouwer blaast zelfs de oudste fustwassers nieuw leven in

Machinebouwer blaast zelfs de oudste fustwassers nieuw leven in

Annie en Jan Janssen, oprichters van Limex, bouwden 30 jaar geleden al degelijke en flexibele wasmachines met de gedachte ze in de toekomst eenvoudig te kunnen reviseren. Dankzij vooruitstrevende technieken kan het bedrijf zelfs de oudste machines nieuw leven inblazen met behoud van uitstekende wasresultaten. Zo kunnen ze refurbished/reusable machines aanbieden die én lager geprijsd zijn én ook nog eens duurzamer.

Het hergebruiken van wassers en het opnieuw in de markt zetten van refurbished wassers is een milieuvriendelijk alternatief. Volgens de machinebouwer is zelfs nóg zuiniger dan het volledig recyclen van de machines. Het kost namelijk veel energie en mankracht om machineonderdelen te demonteren en om te smelten tot nieuwe onderdelen. Bij het refurbishen van een wasser worden alleen de verouderde of versleten onderdelen vervangen. Denk daarbij aan onderdelen in de wasmachine zoals de pomp, aandrijving en besturing. Het zijn meestal de bewegende onderdelen in een machine die aan slijtage onderhevig zijn. De wasser wordt door Limex goed onderhouden en componenten worden wanneer nodig vervangen, zodat andere machine onderdelen een langer leven hebben. Daarnaast zijn nieuwere onderdelen veelal zuiniger dankzij de technische ontwikkelingen van vandaag.

In het geval van een verouderde machine, ondersteunt Limex hun klanten bij het reviseren van hun wasmachine. Dit kan in de vorm van passende spare-parts en/of volledige renovatie van de machine. Wanneer een machine niet meer bruikbaar is, bijvoorbeeld vanwege een drastische verandering in capaciteit van een bedrijf, koopt Limex de machine terug. Vervolgens refurbishen ze deze wasser en zetten hem opnieuw in de markt. Samen met de klant wordt er dan gekeken welke wasmachine er beter bij het huidige wasvraagstuk past. Een refurbished machine komt altijd geupgrade terug in de markt, inclusief alle geldende CE veiligheidsmaatregelen én met volledige garantie.

Praktijkvoorbeelden FloraHolland

Twee grote Limex waslijnen hebben hun dienst bewezen bij bloemenveiling Royal FloraHolland, waar ze gedurende 10 jaar maar liefst 20 uur per dag (!) hebben gedraaid. Toen het vraagstuk van Royal FloraHolland veranderde en hun wasmachines werden vervangen, zijn deze lijnen volledig gereviseerd en in bedrijf genomen door groenteproducent P. van Osch en dienstverlener Box Cleaning Services (BCS). Daar zijn deze waslijnen vandaag de dag volop in gebruik.


07-06-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS