zaterdag 22 juni 2024
FN TOP logo FN TOP add

Vreugdenhil stopt samenwerking met uitzendbureau JanPol per direct

Vreugdenhil stopt samenwerking met uitzendbureau JanPol per direct

Vreugdenhil Bulbs & Plants heeft de samenwerking met uitzendbureau JanPol per direct stopgezet. Dit doet de kweker naar aanleiding van de wurgcontracten die de uitzendorganisatie had afgesloten met een groep Oekraïners en Polen die in Polen werken en tijdelijk voor hun Poolse werkgever hier in Nederland bij Vreugdenhil aan de slag zijn.

Vreugdenhil heeft in onderling overleg met Tradiro, een uitzendbureau in Nederland, besloten dat Tradiro de gedupeerde werknemers nu een contract aanbiedt. Directeur Marjolijn Vreugdenhil: "Het is een heftige tijd voor ons en onze medewerkers. Gelukkig voelen we ons gesteund door onze samenwerkingspartners en andere belanghebbenden. Maar we willen meer doen. Daarom heeft Tradiro de gedupeerde werknemers uit de Oekraïne en Polen nu een contract aangeboden, zodat deze voor minimaal zes maanden bij Vreugdenhil kunnen blijven werken. Wij willen dat zij, net als onze andere werknemers die uit heel Europa komen, zich bij ons thuis voelen."

Directeur Jochem Vreugdenhil vult aan: "Na onderzoek bleek dat de contracten van JanPol met de Oekraïense en Poolse werknemers inderdaad niet in de haak zijn. Daarom hebben we de samenwerking met JanPol per direct stopgezet. We zijn ervan overtuigd dat het recht aan onze kant staat. Als je in Nederland werkt, dan val je onder de Nederlandse wetgeving. Als een organisatie in strijd met de wet handelt, dan is het niet meer dan logisch dat overeenkomsten niet langer in stand kunnen worden gehouden."


Redactie Floranews | 03-06-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS