zondag 26 mei 2024
Beurs agenda sierteelt 2403FlowerTrials

Omzet marktplaatsen FloraHolland blijft in maand mei weer achter

Omzet marktplaatsen FloraHolland blijft in maand mei weer achter

Royal FloraHolland heeft in de maand mei minder bloemen en planten verhandeld dan in dezelfde maand vorig jaar. Ook de prijzen waren gemiddeld lager. De omzet van tuinplanten daalde minder hard dan die van snijbloemen en kamerplanten. Dit blijkt uit de cijfers van Royal FloraHolland. De omzet van bloemen en planten op de marktplaatsen FloraHolland daalde in de maanden maart en april van dit jaar ook al. 

De snijbloemenomzet daalde in de afgelopen maand bijna 13 procent ten opzichte van vorig jaar mei. Het aanbod van de snijbloemen was wel 3 procent hoger dan vorig jaar. De middenprijs daalde ruim 15 procent. De grootste daler in prijs was de pioenroos. Deze daalde in mei met bijna 50 procent naar een middenprijs van 0,53 cent per steel. De omzet bleef achter met bijna 17,5 procent, terwijl het aanbod meer dan 65 procent steeg. Ook de middenprijs van tulpen daalde flink met 38,7 procent. Alleen de omzet van gipskruid, hortensia en lisianthus steeg ten opzichte van dezelfde maand in 2021.

Het aanbod bij de tuinplanten was ook ruim 3 procent hoger. Hier daalde de middenprijs met 8 procent. De omzet van tuinplanten daalde met 5,2 procent. De Afrikaanse lelie deed het wel goed. De omzet hiervan steeg met 35 procent. Wel daalde de middenprijs met 13 procent. Een plant kostte in mei gemiddeld 5,51 euro. De aanvoer was ruim 55 procent hoger dan vorig jaar mei.

De omzet van kamerplanten zakte ten opzichte van mei vorig jaar ruim 14 procent. Het aanbod kamerplanten daalde met ruim 5 procent. De gemiddelde prijs van zowel kamerplanten ging bijna 10 procent onderuit. Uitschieter onder de kamerplanten is de lelie. Hiervan steeg de omzet met 31 procent en de prijs 7,7 procent. De aanvoer steeg met bijna 22 procent dan vorig jaar mei.

 


Leandra de Boef | 02-06-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS