dinsdag 29 november 2022
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Duurzaamheid verder doorvoeren #blog

Duurzaamheid verder doorvoeren #blog

En, was de actie via Instagram leuk? Of denken jullie er nog over na?
In dit nieuwe blog spelen we in op een trend die steeds meer voet aan de grond krijgt. En nee, het is zeker geen loos begrip: Duurzaamheid. Eigenlijk is het bij mij hierover gaan borrelen door te gaan ‘schatzoeken op het strand’. Maar dan heel anders dan dat we denken. De schatten waren producten die er natuurlijk (lees het ook letterlijk) niet thuishoren. Restafval, blikjes, doppen, peuken en noem maar op. Je schrikt wat je in een uur met 12 mensen ophaalt. Gaan we daar anders mee om dan kunnen we veel meer bereiken. Duurzaamheid is gelukkig iets wat veel doorgevoerd wordt en soms kunnen kleine beetjes ook helpen. Hoe voeren we duurzaamheid nu verder door?

Bedrijven laten ons al zaken zien
Via LinkedIn kwam ik deze actie tegen van AH. Hij lijkt zo klein maar toch...

Bron: LinkedIn AH 

De dop is er werkelijk weer afgehaald. We besparen zo zeker wat extra plastic. Maar AH gaat verder.

Dit zijn natuurlijk veel grotere stappen. Dit vraagt veel van een winkel maar ook van leveranciers.
Bij bezoeken aan bedrijven kom ik steeds vaker tegen dat duurzaam werken in opdracht van klanten of vanuit een visie van het bedrijf naar voren komt. Neem de potten die gebruikt worden. Per tray folie er omheen in plaats van elke plant apart inpakken. Etiketten van ander materiaal. Noem maar op. En eigenlijk zit daar soms ook de crux. Kleine veranderingen kunnen ook tot iets moois leiden. Dat bleek bij het schatzoeken op het strand ook wel. Het alleen al toepassen van volledig afbreekbare bekers, die snel afbreken zou in ons geval leiden tot 22 procent minder afval van wat wij hadden gevonden.

Uitdaging
Soms zit het in hele kleine dingen. En daarin wil ik jullie uitdagen. Ook de marketeers. Pak nou eens twee kleine zaken die je op het bedrijf gaat aanpakken om verder te verduurzamen. Neem bijvoorbeeld bij de etiketten geen plastic stekers meer maar afbreekbare, of volledig recyclebare bekers, meer fruit voor gezonder personeel….. Zo kan je nog wel even doorgaan. Bedenk samen met elkaar wat kan en wat mogelijk is.

Nu voor de marketeers, maak daar vervolgens een leuk en pakkend verhaal van. Niet even een nieuwsberichtje, maar een verhaal met wat meer achtergrond over het wat, hoe en waarom en ook denkend aan wat je daarmee gaat besparen. Want dat is bij mij en de gehele groep die meedeed bij het ‘schatzoeken’ wel blijven hangen. Feitjes over vervuiling, of wat je kan besparen of wat andere effecten zijn. Daarmee maak je het verhaal.

Ik ben benieuwd waar jullie mee komen. Laat het mij eens weten wat je opgepakt hebt via de reacties.

Ernst Jan Bos
Bos Social Business

Bron: www.Floranews.com
02-06-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS