donderdag 18 augustus 2022
2208 NIMA Sierteelt Marketing Event FN TOP add

Wie wordt de volgende Winnaar met de Wow-Factor?

Wie wordt de volgende Winnaar met de Wow-Factor?

Welke inzending volgt Begonia I'CONIA Aroma Peach van Dümmen Orange op en is de volgende Winnaar met de Wow-Factor? Dit jaar hebben Beekenkamp, Brandkamp, Dümmen Orange, Florensis, Royal Van Zanten, Selecta one en Syngenta Flowers hun meest indrukwekkende noviteit ingezonden voor deelname aan de FleuroStar-competitie van Fleuroselect. Het ras dat op het verkooppunt de meeste visuele impact en handelswaarde heeft, wordt op 16 juni gekroond tot winnaar van de FleuroStar Award.

De FleuroStar-competitie vindt elk jaar in Nederland en Duitsland plaats tijdens de FlowerTrials in week 24. De ingezonden rassen worden op acht verschillende locaties getoond. Een onafhankelijk panel van deskundige juryleden vanuit alle hoeken van de veredeling, teelt en retail, vakredacteuren en marketingspecialisten kiest de ‘Winnaar met de Wow-Factor’. 

Alstroemeria Colorita Claressa - Royal Van Zanten

Alstroemeria Claressa is de meest recente toevoeging aan de Colorita-serie van Royal Van Zanten. De bolvormige innovatie springt in het oog met haar verfijnde witte bloemen die 6 cm in doorsnee worden en het prachtige lancetvormige blad. Colorita Claressa wordt vermeerderd via weefselkweek, vergt tijdens de teelt minimaal energie en heeft een compacte plantopbouw.

Begonia rex SpaceStar Maia - Beekenkamp

SpaceStar Maia heeft zilverkleurige bladeren met opvallend patroon, een gegolfde heldere rand en een mooie roze gloed. Deze nieuwkomer uit stek is compact en laat een bolvormige plantopbouw zien. SpaceStar Maia kan zowel als kamerplant als in de tuin op verschillende manieren worde neergezet en ziet er in (hang)potten, containers en perken fantastisch uit. Deze bladbegonia kan bij lagere temperaturen worden geteeld en vraagt minder energie, een groot voordeel voor de teler.

Calibrachoa x hybrida Fancy Francy - Selecta one

Dit charmante ras heeft een bijzonder kleurenspel: vanuit het gele hart veranderen de veelkleurige bloemranden van fel- naar zachtroze en wit bij stijgende temperaturen. Fancy Francy is goed vertakt, bestand tegen echte meeldauw, heeft weinig groeiregulatoren nodig en gedijt goed onder warme omstandigheden. Retailers zijn fan van de overvloed aan vroegbloeiende, prachtige bloemen. Fancy Francy geeft consumenten dat ontspannen zomergevoel en maakt hiermee van tuin, terras of balkon een plek waar het uitstekend toeven is.

Dahlia hybrida Hypnotica Rose Swirl - Dümmen Orange

Dit eenjarige ras uit stek toont vele opvallende, grote bloemen tot 10 cm in doorsnee met tweekleurige bloemblaadjes, die aan de buitenkant roze en naar het midden toe wit zijn. Telers kunnen dit goed vertakte, uniforme ras makkelijk inpassen in bestaande Dahlia-teeltprogramma's. De stevige, tweekleurige bloemen trekken ongetwijfeld de aandacht en leiden tot impulsaankopen in de tuincentra. 

Iberis x hybrida Mermaid Lavender - Syngenta Flowers

Maak kennis met de nieuwste doorbraak in de veredeling van Syngenta Flowers! Iberis Mermaid Lavender is de eerste bloeiende Iberis geschikt voor zomerteelt met een intense lila kleur. Omdat Mermaid Lavender geen vernalisatie nodig heeft, kunnen telers dit ras later in het seizoen in bloei trekken. Dankzij de prachtige lila-roze
bloemen en de compacte, opgaande plantopbouw ziet Mermaid Lavender er zowel in solobeplantingen als in gemengde containers fantastisch uit. 

Tropic Lantana Ibis - Brandkamp

Tropic Lantana Ibis van Brandkamp is hiervoor de juiste keuze! Deze bolvormige, innovatieve plant vertoont aantrekkelijke bloemclusters van 5 cm diameter in oranje en geel die mooi contrasteren met het opvallend groene blad. Ibis is een sterk ras met sterielebloemen en presteert goed onder zowel droge als regenachtige weersomstandigheden. Als een magneet trekt Tropic Lantana bestuivende insecten, zoals hommels en vlinders, aan en zorgt hiermee voor het ultieme zomergevoel op terras, balkon en in de tuin.

Petunia grandiflora Bee’s Knees - Florensis

Deze nieuwkomer laat een overvloed aan intens gele bloemen zien en steelt het hele seizoen op indrukwekkende wijze de show. Bee's Knees kan goed tegen hogere temperaturen, gedijt onder regenachtige weersomstandigheden en behoudt de hele zomer haar prachtige kleur. Telers waarderen de uitstekende vertakking die zorgt voor mooi gevulde planten. De massa's felgele bloemen dragen op de winkelvloer gegarandeerd bij tot impulsaankopen en consumenten waarderen de veelzijdigheid van deze nieuwkomer.


Leandra de Boef | 30-05-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2207Flamingovacature


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS