donderdag 18 augustus 2022
FN TOP add 2208 NIMA Sierteelt Marketing Event

Royal FloraHolland weert aanvoerders Online Flower Auction

Royal FloraHolland weert aanvoerders Online Flower Auction

Royal FloraHolland (RFH) weert aanvoerders die gebruik maken van Online Flower Auction (OFA) en hun producten ook willen verhandelen via de marktplaats van FloraHolland. Dit doet het omdat OFA producten als ze doordraaien en onverkocht blijven, niet automatisch vernietigd worden, zoals dat bij Plantion, Veiling Rhein-Maas en Royal FloraHolland wel het geval is. Hiermee wil RFH voorkomen dat eerder doorgedraaide producten alsnog via de veilingen van RFH verhandelt worden, vertelt Steven Schilfgaarden in zijn column op de website van RFH.

"Zolang het door ons gevraagde bewijs niet kan worden geleverd zullen de leden die OFA gebruiken moeten aanvaarden dat de weg naar de RFH-klokken voor hen is afgesloten." In de regelementen van RFH staat dat onverkocht product wordt vernietigd. "Hoe verschrikkelijk dat soms is, hebben we gezien aan het begin van de coronacrisis. Maar afspraak is afspraak. We willen hoe dan ook de markt niet verstoren", schrift Van Schilfgaarden.

fotocredit: Royal FloraHolland

"We doen dit in het belang van de kwekers. Er mag geen enkele twijfel ontstaan bij kopers of producten niet al eerder ter veiling zijn aangeboden. Bij producten die op onze klokken zijn aangeboden en door doordraai onverkocht blijven, zorgen wij voor vernietiging door ze te composteren. Ook Plantion en Veiling Rhein-Maas hebben dit in hun reglementen vastgelegd. Het is dus ‘common practice’", aldus Van Schilfgaarde. "Als kwekers kiezen om exclusief gebruik te maken van de Online Flower Auction is er geen probleem", stelt Van Schilfgaarde. "Als ze echter de mogelijkheid willen houden om ook aan te voeren bij RFH, dan moeten wij er 100 procent zeker van zijn dat producten niet eerder zijn geveild. Alleen dan is de integriteit van onze klok gewaarborgd."

Van Schilfgaarde noemt het concept van ´af tuin veilen´waar OFA op gebasseerd is, overigens wel een interessant concept. De veiling zou hier zelf ook al langere tijd naar kijken. 


Leandra de Boef | 27-05-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2207Flamingovacature


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS