dinsdag 29 november 2022
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

Podcast: Addenda kweker Piet Kuivenhoven in Red de Lente podcast over gewasbescherming

Podcast: Addenda kweker Piet Kuivenhoven in Red de Lente podcast over gewasbescherming

Wetenschapsjournalist Dirk de Bekker neemt de luisteraars in zijn podcast Red de Lente mee in een spannende zoektocht waarbij hij ‘insiders’ uitdaagt om in eenvoudige taal soms ingewikkelde vraagstukken toe te lichten. In samenwerking met het Centrum voor Landbouw en Milieu (CLM) werkte de Bekker de afgelopen tijd hard aan een nieuwe podcast serie waarbij de impact van bestrijdingsmiddelen op mens en milieu onder de aandacht wordt gebracht. Kwekers, telers, onderzoekers, adviseurs, natuurliefhebbers en consumenten komen aanbod. Met een positieve oproep tot actie voor natuur, milieu en biodiversiteit; red de lente!

Zo spreekt hij ook intensief met Addenda kweker Piet Kuivenhoven. Als vierde generatie heeft Piet een goed beeld over de ontwikkeling in het gebruik van middelen in de sierteeltsector. Diverse vraagstukken komen aan bod. Wanneer is een product ‘succesvol’? Hoe houd je de plant sterk? Met wat voor ziektes krijg je te maken en hoe ga je daar mee om? Piet vertelt hoe de integrale werkwijze van Addenda essentieel is en bijdraagt aan het redden van de lente.

Er ontstaat een kritisch maar interessant gesprek tussen Dirk en Kwekerij Kuivenhoven waarin wordt onderzocht of we ook met minder bestrijdingsmiddelen kunnen werken. Kweker Piet Kuivenhoven en teeltspecialist Gerard van der Gaag spreken over de alternatieven die zij gebruiken, hoe zij geïnformeerd raken en of er kanttekeningen zijn bij de inzet daarvan.

Beluister hieronder het hele gesprek in aflevering 5: Een smetteloze plant?

 


Redactie Floranews | 25-05-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS