donderdag 18 augustus 2022
2208 NIMA Sierteelt Marketing Event FN TOP add

Sundaville bestaat 20 jaar

Sundaville bestaat 20 jaar

Een bijzondere mijlpaal voor Sundaville. Het is namelijk 20 jaar geleden dat de eerste Sundaville door veredelaar MNP / Suntory op de markt werd gebracht. Een waardevol hoogtepunt voor het Mandeville/merk, dat in 2022 met de gehele keten gevierd wordt.

20 jaar geleden wandelde Jeroen Egtberts, Managing Director van MNP / Suntory, door de kassen van zijn Japanse partner Suntory. Zijn oog viel op iets bijzonders, iets wat hij nog nooit had gezien: een rode mandevilla. Een unieke noviteit, waarin men door haar prachtige bloemen en unieke kleur meteen veel potentie zag. Toen vervolgens bleek dat deze mandevilla ook nog eens goed geschikt was voor het Europese klimaat, ontstond er al snel een unieke collectie: Sundaville was geboren.

Nu, 20 jaar later, is Sundaville uitgegroeid tot werelds grootste en beste merk in mandevilla. Er is veel liefde, passie en energie gestoken in de ontwikkeling van een breed assortiment. Inmiddels bestaat de Sundaville collectie uit rassen met verschillende bloemgroottes, kleuren en bladtypes. Kwekers vanuit heel Europa hebben Sundaville omarmt en zorgen ervoor dat de consument verrast wordt door Sundaville in vele toepassingsvormen en potmaten. Het ras heeft de afgelopen 20 jaar veel ontwikkeling doorgemaakt. Niet alleen op het gebied van genetica, maar ook op het gebied van marketing en branding.

“Nu is het ook tijd om een volgende stap te zetten in het Sundaville verhaal, door het nog bekender en herkenbaarder te maken voor de eindconsument”, aldus Jeroen Egtberts, Managing Director bij MNP / Suntory.

De bekendheid en populariteit van Sundaville heeft de afgelopen jaren dan ook een vlucht genomen. Het merk heeft een herkenbare uitstraling op de winkelvloer, waardoor steeds meer consumenten specifiek voor Sundaville kiezen. Het grote voordeel van de plant is dat zij niet alleen zorgt voor een tropisch gevoel in de tuin, maar dat zij ook door élke consument verzorgd kan worden. Ze vraagt weinig aandacht en blijft tot aan de eerste vorst doorgroeien -en bloeien. De belofte “Brings you happiness” wordt volgens de veredelaar dan ook door iedereen die met Sundaville in aanraking komt, in de praktijk ervaren.

Samen vieren

Een 20-jarig jubileum bereik je niet zomaar. Daar gaat veel energie, passie én samenwerking aan vooraf. Deze bijzondere mijlpaal viert MNP / Suntory dan ook graag met haar partners en relaties uit de gehele keten. Tijdens verschillende events zal het jubileum gevierd worden, met als grote hoogtepunt de FlowerTrials. Het bedrijf heeft ook enkele privé-uitnodigingen gedeeld voor een feest dat geheel in het teken staat van dit bijzondere jubileum. De grote ster van de show is noviteit Sundaville Flamingo Pink. Door haar unieke bloemkleur en patroon een veelbelovende nieuwkomer in het Sundaville assortiment.


Redactie Floranews | 20-05-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2207Flamingovacature


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS