vrijdag 12 april 2024
Beurs agenda sierteelt 2403FlowerTrials

HortiContact 2022 bezocht door ruim 6.000 tuinbouwprofessionals

HortiContact 2022 bezocht door ruim 6.000 tuinbouwprofessionals

HortiContact is op 10, 11 en 12 mei bezocht door meer dan 6.000 professionals uit de glastuinbouw. In totaal presenteerden zich 311 exposanten op de beurs. Door het coronavirus kon HortiContact in 2021 niet doorgaan en stond ook deze editie aanvankelijk gepland voor februari, maar moest destijds verplaatst worden.

“We zijn vooral erg blij dat we de sector weer een contactmoment hebben kunnen bieden na twee jaar”, zegt Lucas van’t Hof namens beursorganisator Easyfairs.

De eerste dag begon direct feestelijk met de uitreiking van de Innovatie Award met Broekhof als grote winnaar met haar innovatieve product Recy 100 folie. Naast het innovatieve product was ook de ketensamenwerking die Broekhof toepast doorslaggevend voor de jury.

Verder waren er elke ochtend voorafgaand aan de beursdagen van HortiContact 2022 inspirerende ochtendsessies met Wageningen University & Research. Op de woensdag was er ook een inspirerende bijeenkomst over ‘Slim en rendabel naar emissieneutrale plantaardige en dierlijke productie’.

De tweede beursdag was de studentendag en dit was opnieuw een groot succes. “We kijken met een positief gevoel terug op deze editie die meerdere keren verplaatst moest worden. Het was voor de sector niet een ideale datum, maar dankzij de verplaatsing naar mei was er toch eindelijk weer een vertrouwd contactmoment na twee jaar. De volgende editie van HortiContact vindt weer plaats op de vertrouwde datum in februari. Om precies te zijn: 14, 15 en 16 februari 2023”, aldus Van’t Hof.

Dag van de Tuinbouw keert terug

Bij het sluiten van de beurs maakte beursorganisator Easyfairs bekend dat de Dag van de Tuinbouw terugkeert op 13 oktober 2022. Het doel van de Dag van de Tuinbouw is het op de kaart zetten van de Nederlandse tuinbouwsector aan de hand van actuele horti-thema’s als de toekomst van de tuinbouw, circulariteit, daglichtloos telen en autonoom telen, maar natuurlijk staan ook de mensen die actief zijn in de sector centraal.


Redactie Floranews | 19-05-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS