donderdag 18 augustus 2022
2208 NIMA Sierteelt Marketing Event FN TOP add

Hoogeveen Plants breidt assortiment uit met Agapanthus Everpanthus serie

Hoogeveen Plants breidt assortiment uit met Agapanthus Everpanthus serie

Ze worden ook wel de meest spectaculaire Agapanthussen met geweldige tuinprestatie genoemd. Daar twijfelt Bob Hoogerdijk van Hoogeveen Plants geen seconde aan. “Hoewel veel kwekers de markt op gaan met Agapanthus die veel bloem hebben, zijn deze rassen vaak na een paar weken al uitgebloeid. De Agapanthus Everpanthus serie bloeit daarentegen tot laat in de herfst- en dat maakt ze als je het mij vraagt veel aantrekkelijker voor de consument.”

Agapanthus_HoogeveenPlants

“We werden eigenlijk enthousiast door de testplanten die we van Plantipp kregen. Ze bleven de hele zomer lang knoppen en bloemen geven zonder dat we er ook maar naar om hebben gekeken”, gaat Hoogerdijk verder. “Ze hebben een geweldig groeitempo wat betekent dat consumenten niet lang hoeven te wachten om de eerste bloemen te zien verschijnen. En ze zijn nog hitte en droogte tolerant ook.”

De Everpanthus is afkomstig van Wet Plant Breeders. Met de bekroonde Everpanthus Ever White, Ever Sapphire, Poppin' Purple, Poppin' Star en Agapanthus Fireworks brengt de veredelaar prachtige kleuren in tuinen. De indrukwekkende rassen zijn het resultaat van passie, hard werk, veel geduld en tientallen jaren toegewijd veredelen.

Nieuw in het assortiment van De Wet Plant Breeders is Everpanthus Poppin’ Star: een ras met volle bloemhoofden en een overvloed aan gestreepte violetblauw met witte bloemen. Hoogeveen zal Poppin’ Star tijdens de HTA in het Verenigd Koninkrijk samen met Javado Plants introduceren. Volgens Hoogerdijk is Poppin’ Star klaar om de groenbranche te veroveren. 

 


17-05-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2207PlantariumGroenDirekt


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS