dinsdag 29 november 2022
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Twintig jaar Toscana Pelargonium

Twintig jaar Toscana Pelargonium

Toscana Pelargonium bestaat dit jaar twintig jaar. Tien jaar geleden kwam de genetica in handen van Florensis, Ball en P. van der Haak Handelskwekerij. Anno 2022 zijn de organisaties Pelargonium marktleider binnen Europa. De gezamenlijke krachtenbundeling van de bedrijven heeft geleid tot een ware metamorfose op branding gebied. Met een voorjaarscampagne rondom het merk neemt Florensis de klanten mee in het innovatieve merkverhaal van Toscana.

Samen met de Amerikaanse Ball groep nemen Florensis en Perry van der Haak in 2012 het complete Toscana productassortiment over van de Duitse veredelaar en producent Silze GmbH & Co. KG. Met de overname van genetica van de Duitse veredelaar Endisch in 2017, worden er variëteiten en series aan Toscana toegevoegd die complementair aan het merk zijn.

“We hebben Toscana nu 10 jaar onder onze hoede en wij zijn altijd trouw gebleven aan de oorspronkelijke propositie van het merk – het leveren van hoogwaardige Pelargoniums. De acquisitie van Silze, de productinnovaties die volgden, en de Endisch genetica overname hebben ertoe geleid dat Florensis nu marktleider is binnen Europa”, aldus Florensis CEO Leo Hoogendoorn. 

De overname van Endisch genetica was het juiste moment voor een rebranding van Toscana Pelargonium. Er is een nieuw logo ontwikkeld en de catalogus kreeg een nieuwe look en feel. Het vernieuwde merkverhaal omvatte ook een duidelijkere segmentatie van het Pelargonium productassortiment.

De dieprode cover is het eerste wat opvalt aan de nieuwe Toscana catalogus. Het idee erachter is dat Florensis een betekenisvol concept wilde creëren met een eigentijdse, minimalistische en toch warme uitstraling. De aardrode tint wordt geassocieerd met terracottapotten, Italiaanse rode wijn, een groot bord spaghetti bolognese en de kleuren van enkele klassieke Pelargoniumsoorten.

La Dolce Vita
De definitie van Toscana is zacht, weidse Italiaanse landschappen met warme aardse kleuren, eenvoud en zonlicht. Het merk is een levensstijl, die staat voor "La Dolce Vita", het goede leven. Bloemen zijn een vorm van luxe die het leven altijd beter maken. Ze zijn vaak verbonden met een rijke tafel, een weelderig tuinfeest of gewoon een eenvoudig romantisch diner voor twee. De zin in het begin van de Toscana-catalogus vat het allemaal samen: “Toscana is La Dolce Vita” – Men, Women, Love, Food, Wine & Flowers – that’s all you need! De Toscana catalogus cover vertegenwoordigt elk jaar één van de elementen van dit "goede leven" thema.

 


Redactie Floranews | 17-05-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS