donderdag 18 augustus 2022
FN TOP add 2208 NIMA Sierteelt Marketing Event

Keukenhof trekt 1,1 miljoen bezoekers

Keukenhof trekt 1,1 miljoen bezoekers

Keukenhof heeft dit jaar ruim 1,1 miljoen bezoekers mogen ontvangen. Dit was meer dan Keukenhof dit jaar voor mogelijk had gehouden. De bezoekers waren afkomstig uit 100 landen en waardeerden de bloemententoonstelling met een 8,8.

Na twee jaar afwezigheid blijkt het park onverminderd populair. Door de warme maand maart opende het park gelijk al met veel kleur. Een lage nachttemperatuur zorgde er vervolgens voor dat het park tot de laatste dag mooi op kleur is gebleven.

fotocredit: Keukenhof

Een kwart van de bezoekers was afkomstig uit Nederland. In de top 10 van herkomstlanden wordt Nederland nog steeds gevolgd door Duitsland, Amerika, Frankrijk en Groot-Brittannië. Het aantal bezoekers uit China en India is door de reisbeperkingen flink gedaald.

Er kwamen dit jaar meer mensen met de auto naar het park. Dit zorgde op weekenddagen voor veel extra auto’s op de parkeerterreinen. Omdat Keukenhof werkt met een maximumaantal bezoekers per dag en met tijdsloten, zijn er toch nagenoeg geen verkeersproblemen geweest in de Bollenstreek.

Ook thuis genoten mensen van de kleurrijke beelden van het bloemenpark. Keukenhof maakte vele video’s voor social media, met iedere week nieuwe beelden van de bloei en de gezelligheid in het park. De video’s zijn door bijna 27 miljoen mensen bekeken.

Keukenhof is in 2023 geopend van 23 maart tot en met 14 mei.


Redactie Floranews | 16-05-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2207PlantariumGroenDirekt


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS