zaterdag 22 juni 2024
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Broekhof wint HortiContact Innovatie Award 2022

Broekhof wint HortiContact Innovatie Award 2022

Broekhof is de winnaar van de HortiContact Innovatie Award 2022. De producent van verpakkings- en decoratiematerialen won de award voor het innovatieve product Recy®100 folie. Er waren in totaal 19 innovaties door exposanten aangemeld bij de organisatie. Uit deze inzendingen waren onlangs drie innovaties genomineerd. Naast Broekhof ging het om innovaties van Signify en PATS-drones.

“Super gaaf, we zijn blij verrast”, was de eerste reactie van Suzanne Hiddink, Marketing Manager bij Broekhof. “Wij willen graag de jury bedanken. Het is een mooie waardering voor al het werk. Wij werken samen voor dit project met onze partners Circulair Plastics en KRAS Recycling. Het is een uniek project waar heel de keten aan meewerkt. Nogmaals, wij zijn ontzettend blij dat wij deze Award mee mogen nemen.”

De winnende innovatie van Broekhof is ontwikkeld, omdat plastic bloemhoezen en krimpfolie nog te vaak in de verbrandingsoven belanden. Hiddink: “Zonde, want dit materiaal is oneindig te recyclen. De Recy 100 folie is gemaakt van 100 procent gerecycled materiaal dat afkomstig is van de plasticafval uit de horti-sector.” Het plastic afval wordt ingezameld bij bloemverwerkers door heel Europa en teruggebracht via de Nederlandse veilingen naar KRAS Recycling. Circulair Plastics maakt vervolgens nieuw folie, waarvan Broekhof nieuwe bloemenhoezen maakt. Deze ketensamenwerking gaf uiteindelijk de doorslag voor de jury om Broekhof de HortiContact Innovatie Award 2022 toe te wijzen.


12-05-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS