zondag 26 mei 2024
2403FlowerTrials Beurs agenda sierteelt

Veiling Rhein-Maas heeft goede Moederdagweek gedraaid

Veiling Rhein-Maas heeft goede Moederdagweek gedraaid

Veiling Rhein-Maas heeft in 2022 voor alle verkoopkanalen een over het algemeen tevredenstellende Moederdagweek gedraaid. Volgens de veiling was het wat omzet betreft de sterkste verkoopweek tot nu toe. De sterkste verkoopdagen van de Moederdagweek waren maandag 2 mei 2022 tot en met woensdag 4 mei 2022. 

Ondanks de hoge omzet was de Moederdagweek 2022 niet te vergelijken met die van vorig jaar. Het zeer hoge prijsniveau van 2021 werd dit jaar op de veiling niet gehaald. Snijbloemen hebben niettemin een constant bevredigend prijsniveau met een hogere productbeschikbaarheid ten opzichte van 2021 behaald.

Volgens Veiling Rhein-Maas waren de klanten over het algemeen tevreden met het grote aanbod, brede assortiment en reëel prijsniveau. Wel heerst er ook op Veiling Rhine-Maas momenteel enige onzekerheid bij zowel klanten als aanvoerders over de gevolgen van de huidige politieke situatie en de stijging van de kosten.

De deelname van de klanten aan Kopen-Op-Afstand en klokvoorverkoop blijft zeer hoog. De webshop blijft zich positief ontwikkelen – steeds meer klanten gebruiken deze als aanvullend inkoopkanaal. Ook Klokservice kon een grotere vraag dan in het voorgaande jaar noteren, zowel voor kamerplanten alsook voor snijbloemen.

Bij Klokservice was er meer vraag van klanten naar kant-en-klare samengestelde producten, omdat ook voor hen de personele uitdagingen een grote rol spelen. Op de veilingklok waren bij de snijbloemen vooral Eustoma, boeketten en arrangementen alsook pioenrozen erg populair bij klanten. Bij de potplanten was er bijzonder veel vraag naar terrasplanten, hangpotten en -manden, orchideeën en schalen en arrangementen van hoge kwaliteit.

bron: Veiling Rhein-Maas


Redactie Floranews | 16-05-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS