maandag 4 december 2023
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

Pinterest, een stand van zaken #blog

Pinterest, een stand van zaken #blog

Ik ben toch wel benieuwd wie de uitdaging van de vorige blog is aangegaan. Wie heeft er meer aandacht besteed aan bewegende beelden?
Dit keer even heel iets anders. Een platform dat mijzelf na aan het hart gaat is Pinterest. Het prikbord vol inspiraties. Het platform om te laten ervaren hoe je producten er uit zien en wat je er zoal mee kan doen. Ik denk dat velen van de lezers wel eens op het platform hebben gekeken. Voor de gebruikers van het platform is er veel te halen en te bekijken. Foto’s en video’s wisselen elkaar af en door een strategische samenwerking met WooCommerce wordt linken naar je webshop eigenlijk ook alleen maar makkelijker. Maar waar begin je. Misschien kunnen deze cijfers en gegevens je helpen. Een stand van zaken met betrekking tot Pinterest.

Pinterest facts and figures

Groeit het platform? Daar kan ik kort over zijn. Na een zeer goed 2020 is er in 2021 een daling geweest van het aantal gebruikers. Dit wordt met name veroorzaakt omdat men in het begin van de Corona pandemie veel achter de laptop zat en inspiratie aan het zoeken was. Later werd dat minder.

Figuur 1; bron: https://blog.hootsuite.com/pinterest-statistics-for-business/

60 procent van de gebruikers is vrouw. Het onderwerp waar veel naar gekeken wordt is wooninspiratie. En is dat nou niet iets waar bloemen en planten een duidelijke rol in kunnen spelen?

Onderstaande gegeven laten veel meer zien. Een van de meest opvallende zaken vind ik dat 76,7 procent van de advertenties vrouwen benadert. De kans dat zij dus klikken op een advertentie is veel groter dan bij mannen. Wie is veelal de doelgroep van onze bloemen en planten, juist de dames. Daar moet dus iets mee te doen zijn.

Figuur 2: bron: https://blog.hootsuite.com/pinterest-statistics-for-business/

8 van de 10 gebruikers geeft aan dat ze een positief gevoel krijgen van het gebruik van het platform. Daar worden we blij van zou ik zeggen. Ze worden dus best wel geïnspireerd door wat ze zien.
In 2021 is het aantal shopper engagement gestegen met 21 procent. Dat houdt dus in dat bij goed gebruik van een link naar de webshop er best wel wat uit te halen valt. Mooie en inspirerende beelden doen dus zeker wat. Kan het dan voor webshops een interessant iets zijn? Gelet op deze cijfers zeker.

Als je een nieuw product hebt werkt het helemaal. Onderzoek heeft aangetoond dat er dan 9 maal vaker op geklikt werd dan bij normale pins. Dus werken met de term nieuw werkt zeker. Mooi voor een introductie van een product.
Wordt er gezocht op Pinterest? Zeker weten, meer dan 200 miljard keer per maand. Je kan het dus zeker zien als zoekmachine. En wat mooi om daar goed naar voren te komen.
8 van de 10 mensen zijn positief beïnvloed door het platform. Als ze het mooi vonden wanneer ze het tegenkwamen hadden ze het ook gekocht. Dat is een hoog aantal. Het platform bevordert dus zeker verkoop.

Meer lezen? Klik dan eens op deze links:
- https://blog.hootsuite.com/pinterest-statistics-for-business/
- https://www.oberlo.com/blog/pinterest-statistics

Maar dan…..

Pakkende cijfers als je ze gezien hebt. Moet je nu direct alles op Pinterest zetten? Zou ik niet doen. Dat wordt een teleurstelling. Als je een webshop hebt zou ik al eerder meer willen doen met het platform. Heb je dat niet dan misschien een stapje minder. Kan je mooie en inspirerende beelden laten zien, het liefst in een woonomgeving, dan kan je er misschien meer gebruik van maken.
Is je budget voor aankomende periode al volledig gespendeerd aan andere zaken dan zou ik het ook niet zo snel doen. Je kan je geld nl. maar een keer uitgeven.

Wil ik hiermee zeggen dat je het dan maar links moet laten liggen? Nee, dat ook zeker niet. Het is en blijft een platform met heel erg veel mogelijkheden. Zeker kunnen onze mooie groene en bloeiende producten daar meer uit halen. Alleen maak een goede keuze. Als je denkt dat het voor je kan werken, werk er dan ook echt aan en mee. Even een paar ‘pins’ plaatsen zal niet leiden tot een resultaat waar je misschien op hoopt. Ook Pinterest vraagt een gedegen aanpak om voor je producten te kunnen werken.

Inspirerende producten hebben we zeker, daar zal het niet aan liggen. De gebruikers zoeken inspiratie en tips dus daar kunnen we iets mee. De producten passen goed en mooi in een designomgeving. Ook daar liggen kansen.
Kortom mijn tip, denk er over na en neem een (verstandig) besluit.

Ernst Jan Bos
Bos Social Business
 

Bron: www.Floranews.com
06-05-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS