vrijdag 12 april 2024
2403FlowerTrials Beurs agenda sierteelt

Glastuinbouwbeurs HortiContact 2022 in de startblokken

Glastuinbouwbeurs HortiContact 2022 in de startblokken

Volgende week gaan eindelijk de deuren van HortiContact weer open in de Evenementenhal Gorinchem. Nieuw dit jaar is De Lounge, een centrale plek op de beursvloer waar elk uur inspirerende sessies worden gehouden. Verder wordt op de eerste beursdag de Innovatie Awards uitgereikt en is er op de tweede beursdag, woensdag 12 mei een Studentendag. Daarnaast is op HortiContact 2022 veel te vinden op het gebied van duurzaamheid.

Op 10, 11 en 12 mei ligt de focus onder meer op het gebied van duurzaamheid. Diverse exposanten presenteren hun producten en diensten met betrekking tot duurzaamheid. Van Iperen introduceert Mijn Scouting, een handige web- en app-applicatie waarmee telers zelf kunnen scouten en monitoring en Plantfellow presenteert ScoutCam, een digitale scout-oplossing om plaagdruk te meten. Zo wordt populatiegroei van plagen in de kassen sneller opgemerkt en kan economische schade voorkomen worden. Exposant Plantics dat zich met name richt op de productie en ontwikkeling van bioharsen en duurzame materialen presenteert een nieuwe lijn van duurzame kweekpotten. 

Op de eerste beursdag wordt de winnaar van de HortiContact Innovation Award 2022 bekend gemaakt. De drie genomineerden zijn Signify, Broekhof Verpakkingen BV en PATS-drones. De uitreiking is om 14.30 uur in De Lounge. Op de tweede beursdag begint om 12.00 uur de Studentendag Werken en Leren Tour. Vervolgens gaan studenten de beursvloer op voor een meet & greet met mogelijk toekomstige werkgevers. Om 15.15 uur is er ook een debat van Wageningen University & Research Teelt, Tech en Toekomst. Exposanten die meedoen aan deze Studentendag zijn Hoogendoorn, LetsGrow, Grodan, Van Iperen, Ridder, Koppert, Syngenta, Gearbox, Florensis en Bosman van Zaal.

Daarnaast zal elke ochtend de Wageningen University & Research interessante sessies geven over plantgezondheid, arbeid oplossingen nu en in de toekomst en de uitdagingen op verbruik van energie in de glastuinbouw. Meer informatie hierover is terug te vinden op de website van HortiContact.

HortiContact is op dinsdag 10, woensdag 11 en donderdag 12 mei te bezoeken van 13.00 tot 21.00 uur in Evenementenhal Gorinchem. 


Redactie Floranews | 04-05-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS