dinsdag 29 november 2022
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Digitalisering als vervanger van de mens? #blog

Digitalisering als vervanger van de mens? #blog

Nog veel te vaak valt mijn mond open bij het horen ‘wij doen het al jaren zo’. Hier gaan niet alleen mijn nekharen van overeind staan, er ontstaat ook gelijk een gevoel van verbazing en verontwaardiging. Het is namelijk de meest ‘killing phrase’ voor innovatie. Een pakkende uitspraak van Einstein is ‘als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg’. Niet erg zou je zeggen als het al jaren goed gaat…

Mijn visie is dat deze uitspraak in dit digitale tijdperk je doodvonnis is. Het is de tijd waarin technologie als een raket voorbij raast. Een tijd waarin er meer mogelijk is dan ooit tevoren. Het is geen vraag meer of je moet innoveren op digitaal gebied, maar hoe je dit op de juiste manier regelt, in welk tempo. Én, of jouw organisatie en klantenkring hier klaar voor zijn. Digitalisatie is een middel om je ambitie na te streven en je doelen te behalen. Het is geen vervanger van de mens. Mensen doen zaken met mensen en dat zal altijd zo blijven.

Blog over digitalisering van Harm Koningen Debroprojects

Met technologie als tool om doelen na te jagen, kan je als organisatie beter dan ooit inspelen op je relaties. Er worden dagelijks bakken aan data verzameld door middel van verschillende tooling. Hiermee kan je de behoefte en het gedrag van je klanten beter inschatten, en hier vervolgens ook beter op inspelen. Hoe fijn is het als je een relatie gericht kan benaderen in plaats van dat je een gesprek voert dat uiteindelijk nergens op uitloopt. Gebruik data als voer voor een goed gesprek waarbij jij als organisatie de échte knelpunten van je relaties oplost.

Stel je voor dat je van tevoren al van een potentiële relatie weet in welke bloemen of planten diegene geïnteresseerd is. En daarbij ook nog weet op welke tijd van de dag die relatie online is en hoe groot de bedrijfsomvang is. En dat allemaal zonder ook maar één persoonlijk contactmoment te hebben gehad. Werelds! Dat scheelt een hoop tijd en door deze data kan je de potentiële klant beter bedienen. Zet tooling dus in voor je bedrijf om beter te kunnen anticiperen op de snel veranderende wereld, want voor je het weet word je ingehaald.

Zorg ervoor dat digitalisatie gedragen wordt door je organisatie en je klanten. Meet dit door en blijf innoveren.

Harm Koningen – Deboprojects
 

Bron: www.Floranews.com
03-05-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS