donderdag 18 augustus 2022
2208 NIMA Sierteelt Marketing Event FN TOP add

Winnaars productcompetitiedag Chrysant, Snijcymbidium en Bloeiende kamerplanten

Winnaars productcompetitiedag Chrysant, Snijcymbidium en Bloeiende kamerplanten

Op zaterdag 30 april op de Floriade Expo 2022 de prijsuitreiking plaats van de tweede internationale productcompetitie van de productgroepen Chrysant tros & santini, Snijcymbidium en Bloeiende kamerplanten overig. In totaal waren er 98 inzendingen.

Juryvoorzitter Aad van der Knaap en Marco van Zijverden, voorzitter van de adviesraad Bloemen & Planten reikten tijdens een bijeenkomst met de prijswinnaars in The Green House de prijzen uit. De eerste prijs van de productgroep Chrysant tros & santini was voor kwekerij Gommans uit Egchel met hun Chrysanthemum (Indicum Grp) tros 'Saba' met een score van 9.73.

Kwekerij Gommans / foto: Fotolinie Almere

De eerste prijs van de productgroep Snijcymbidium was met een score van 9.33 voor Special Orchids uit Bergschenhoek met Cymbidium grootbloemig 'Cobra'. En de eerste prijs van de productgroep Bloeiende kamerplanten overig was voor Richplant uit Naaldwijk. Zij kregen voor Curcuma alismatifolia 'Siam Splash' een 9.28.

Floriade Excellence Award 2022
Ook werd de Floriade Excellence Award 2022 uitgereikt voor de meest opvallende productinzending per competitiedag. De heer Wim Kea van Stimuflori reikte de award dit keer uit aan Special Orchids uit Bergschenhoek voor hun product Cymbidium grootbloemig 'Cobra'. Het juryrapport over dit product sprak van een unieke kleurschakering in de bloem met zeer uniforme bloemen en een goede takbezetting!

Special Orchids / foto: Fotolinie Almere

De volgende competitiedag vindt plaats op woensdag 18 mei 2022 en betreft Freesia, en tuin- en terrasplanten.


Leandra de Boef | 02-05-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2207PlantariumGroenDirekt


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS