maandag 6 februari 2023
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

HiBreeding neemt voor het eerst deel aan FlowerTrials

HiBreeding neemt voor het eerst deel aan FlowerTrials

Tijdens de FlowerTrials presenteren 61 deelnemende bedrijven in drie regio's hun noviteiten en toekomstige ontwikkelingen in pot- en perkplanten. Onder hen voor het eerst ook HiBreeding, op locatie bij Sjaak van Schie B.V. in Maasdijk. Als deelnemer van de FlowerTrials grijpt het veredelingsbedrijf haar kans in week 24 van dit jaar haar nieuwste genetica te laten zien. Hoe de tentoonstelling vorm krijgt, blijft voor bezoekers nog een verrassing.

Twee generaties in het bestuur van HiBreeding: Van links naar rechts: Leen van Dijk, Sjaak van Schie, Roel van Schie en Robin van Dijk

“We zijn dit jaar voor het eerst aangesloten bij het landelijke collectief van de organisatie FlowerTrials. En daar zijn we blij mee. Samen met The Mastergrowers -toen nog Dijk van Dijk- zijn we in 2017 met HiBreeding gestart. Inmiddels heeft het bedrijf al mooie ontwikkelingen doorgemaakt en staat het steeds beter op de kaart. Deelnemen aan de FlowerTrials is voor ons een mooie kans om onze genetica te laten zien aan relaties en klanten en om de naamsbekendheid van HiBreeding te vergroten.”, aldus Roel van Schie – bestuurslid HiBreeding en directeur Sjaak van Schie B.V.

HiBreeding presenteert tijdens de FlowerTrials de meest bijzondere hortensia’s en haar nieuwste rassen. “Alle rassen die we presenteren hebben een lang ontwikkelproces doorstaan. Aan de hand van verschilllende selectiecriteria beoordelen we alle soorten. Ons doel is niet om meer en meer hortensia’s te produceren, maar om steeds weer de genetica te verbeteren. Zo blijven alleen de beste hydrangea-rassen over”, vult Van Schie aan.

HI staat voor Hydrangea Innovation. HiBreeding is een veredelingsbedrijf in hortensia’s en bundelt de jarenlange ervaring en expertise van twee bekende hortensiabedrijven in de sector: Sjaak van Schie en The Mastergrowers. Deze twee Westlandse hortensia-kwekers kennen en respecteren elkaar. Bovendien delen zij een passie voor een product dat nog zoveel onontgonnen potentieel heeft. Als partners binnen HiBreeding zijn zij actief in de hele keten.


Redactie Floranews | 28-04-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301DutchGreenroof


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS