dinsdag 23 juli 2024
Beurs agenda sierteelt FN TOP logo

Veiling Rhein-Maas over het algemeen tevreden over verkoop rond Pasen

Veiling Rhein-Maas over het algemeen tevreden over verkoop rond Pasen

 Veiling Rhein-Maas is over het algemeen tevreden over de verkoop rond Pasen 2022. De omstandigheden waren anders dan in het voorgaande jaar; Pasen viel in 2021 twee weken vroeger, het weer was anders en er waren meer producten beschikbaar. Als gevolg daarvan lagen de hoeveelheden snijbloemen en potplanten in sommige gevallen aanzienlijk hoger dan in 2021 en lag het prijsniveau iets lager dan in het voorgaande jaar.

Bij de klanten van de veiling waren, wat snijbloemen betreft, tulpen in het hogere kwaliteitssegment, exclusieve ranonkels, eustoma en de eerste zomerbloemen gevraagde producten.. Bloeiende planten indoor, plantenschalen en arrangementen, primula's, violen en bellis waren populaire potplanten voor Pasen 2022.

De algemene toestand in de wereld en de kostenstijgingen op vele gebieden, bijvoorbeeld in de energiesector, alsmede de nog niet in te schatten gevolgen daarvan, zijn ook voor de klanten en aanvoerders van veiling Rhein-Maas momenteel belangrijke thema's.

bron: Veiling Rhein-Maas

 

 


Redactie Floranews | 25-04-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Plantarium2024


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS