donderdag 11 augustus 2022
2208 NIMA Sierteelt Marketing Event FN TOP add

Nieuw bij... Glastuinbouw Nederland

Nieuw bij... Glastuinbouw Nederland

Per 1 april is Ingrid Blom de nieuwe themaspecialist Arbeid bij Glastuinbouw Nederland. Zij vervangt in deze functie Peter Loef, die de organisatie onlangs heeft verlaten. Blom heeft in vorige betrekkingen veel ervaring opgedaan op gebied van cao's, pensioenen en arbeidsomstandigheden. Daarnaast gaat zij zich ook focussen op een deel van de dossiers van internationale werknemers. 

Voor haar komst naar Glastuinbouw Nederland was Blom onder andere tien jaar actief als specialist cao-onderhandelingen. In die periode begeleidde ze onder andere de waterschappen op weg naar een nieuwe cao. Ook heeft ze enkele jaren gewerkt voor een brancheorganisatie voor de binnenvaart. De reden voor haar overstap naar Glastuinbouw Nederland is vooral haar liefde voor cao-onderhandelingen. Ze ziet de glastuinbouw als een interessante en vooruitstrevende sector, met diverse mooie dossiers op gebied van arbeid. "Er liggen meerdere uitdagingen, waaronder technologische ontwikkelingen als automatisering en robotisering, met de nodige consequenties in relatie tot arbeid", aldus Blom.

Blom is inmiddels begonnen met het bezoeken van diverse teeltbedrijven. "Het onderscheid tussen bedrijven is groot, variërend van ondernemers die overal zelf verstand van moeten hebben, tot grote ondernemingen met meerdere specialisten in dienst. Ik wil graag zien en horen hoe bedrijven zijn georganiseerd en welke arbeidsvraagstukken er spelen. Mijn opgedane kennis en ervaring wil ik vervolgens graag inzetten voor deze boeiende bedrijfstak."

bron: Glastuinbouw Nederland 


Redactie Floranews | 22-04-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2207PlantariumGroenDirekt


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS