maandag 4 maart 2024
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

Grote zorgen ondanks record exportwaarde van 2,1 miljard euro

Grote zorgen ondanks record exportwaarde van 2,1 miljard euro

De Nederlandse bloemen- en plantenexport heeft het eerste kwartaal van 2022 afgesloten met een record exportwaarde van bijna 2,1 miljard euro. De exportwaarde van bloemen steeg met 2 procent en die van planten met 4 procent. Dit heeft de VGB bekend gemaakt. Dit record wordt overschaduwd door de grote zorgen die er zijn richting de rest van dit jaar.  

“We hopen dat de er snel een eind komt aan de vreselijke oorlog in Oekraïne, en dat is hopen tegen beter weten in. Vanuit onze sector zijn er mooie initiatieven om de Oekraïense bevolking te helpen en te blijven steunen. De exportproblematiek valt relatief mee, maar de energiecrisis is het grootste probleem op dit moment”, vertelt Matthijs Mesken, directeur van de VGB.

Als gevolg van hoge gasprijzen is er minder aanbod, maar de handel kampt ook met een rem op de consumentenuitgaven door de sterk opgelopen inflatie. “Dit baart ons zorgen omdat de komende maanden cruciaal zijn voor de afzet van bloemen en planten”, aldus Mesken. 


Redactie Floranews | 19-04-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws



2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS