donderdag 18 augustus 2022
2208 NIMA Sierteelt Marketing Event FN TOP add

Varend Corso heeft te maken met afzeggingen door hoge energieprijzen en oorlog in Oekraine

Varend Corso heeft te maken met afzeggingen door hoge energieprijzen en oorlog in Oekraine

Dat de glastuinbouwsector last heeft van extreem hoge energieprijzen en de oorlog in Oekraine merkt ook het Varend Corso. Verschillende bedrijven, die eerder deelname aan het evenement hadden toegezegd, zouden nu afhaken.

Toen bekend werd dat Varend Corso dit jaar na twee jaar afwezigheid weer plaats zou vinden, was er veel enthousiasme vanuit de glastuinbouw. Voor het eerst zou de bontgekleurde botenstoet vier dagen zijn en eindelijk ook Den Haag aandoen.

Volgens woordvoerder Sander Nieuwenhuizen merkt de organisatie nu wel dat ze er flink aan moeten trekken om iedereen over de streep te krijgen. Tegen AD.nl vertelt hij: "We hadden een mooie stoet boten op de planning, maar het is knap lastig om die vast te houden. Nog niet alle deelnemers hebben hun definitieve deelname toegezegd en we hadden onlangs ook een afvaller waarvan we dachten dat die zeker mee ging doen.”

Het deelnemersaantal is volgens Nieuwenhuizen nog niet dramatisch. Het ligt momenteel rond de veertig. De organisatie is vooral waakzaam. Dat geldt ook voor de kernenboten, want ook die zijn afhankelijk van sponsoring. De organisatie blijft echter positief en zou inmiddels ook weer gesprekken hebben met nieuwe deelnemers.

Varend Corso 2019 - foto: Varend Corso


Redactie Floranews | 13-04-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2207PlantariumGroenDirekt


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS