donderdag 18 augustus 2022
2208 NIMA Sierteelt Marketing Event FN TOP add

Nederlanders vinden meer groen in de tuin belangrijk

Nederlanders vinden meer groen in de tuin belangrijk

Het is lente, de zon schijnt en het is weer tijd is om de tuin klaar te maken voor de mooie dagen. Om Nederlanders te motiveren een groene en duurzame tuin te creëren, wordt deze week, van 12 tot en met 18 april, de Week van de Groene Tuin georganiseerd. Hiermee zetten verschillende partijen zich in om tuinen in Nederland te vergroenen. Maar willen mensen eigenlijk wel een groenere tuin?

Uit onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van outdoor living mall Fonteyn is gebleken dat maar liefst 69 procent van de Nederlanders het belangrijk vindt om meer groen in hun tuin te creëren. Toch vindt een groot deel tegelijkertijd dat de tuin niet te veel onderhoud moet vergen. We willen dus wel graag een groene tuin, maar het liefst met zo min mogelijk onderhoud. Niet iedereen vindt tuinieren blijkbaar even leuk. 

Uit het onderzoek komt naar voren dat we naast een groene, onderhoudsvriendelijke tuin nog meer tuinwensen op ons lijstje hebben staan. Meer dan de helft van de Nederlanders geeft aan het belangrijk te vinden om een watervriendelijke tuin te hebben. In een watervriendelijke tuin kan het regenwater goed wegzakken, dit is niet het geval wanneer een groot gedeelte van de tuin betegeld is. Naast een watervriendelijke tuin neemt bijna 1 op de 3 mensen zich voor een moestuin te creëren.

 

 

 


Leandra de Boef | 12-04-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2206PanAmericanSeedvacature


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS