vrijdag 1 december 2023
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Greenport Boskoop op zoek naar deelnemers voor testen met precisietechnieken

Greenport Boskoop op zoek naar deelnemers voor testen met precisietechnieken

Greenport Boskoop start met een programma precisielandbouw. Het is van mening dat er in de toepassing van innovaties uit de precisielandbouw ook mogelijkheden liggen voor boomkwekers. Samen met Delphy gaat het inventariseren waar de interesses van kwekers liggen om vervolgens een programma op te zetten met demonstraties, testen en proeven op praktijkpercelen.

"De toepassing van precisietechnieken zal bijdragen aan een duurzame en toekomstgerichte sector. Ook heeft het project een positieve uitstraling naar jonge generaties met interesse in dit thema", stelt Greenport Boskoop.

Mogelijk voorbeelden van ontwikkelingen onder het programma zijn: Het werken met drones voor waarnemingen en metingen en bestrijding, Plaats specifieke gewashandelingen, bijvoorbeeld het rondsteken, Het monitoren van verschillen in vochttoestand op een perceel in pot of vollegrond, Autonome voertuigen zoals onkruidrobots, Onkruiddetectie met camera’s, Real-time mineralen meten in het substraat, Plant specifieke GPS locaties. Kwekers kunnen ook zelf thema’s aandragen.

Bedrijven of personen met interesse kunnen zich hier aanmelden.
 

Redactie Floranews | 08-04-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS