vrijdag 12 april 2024
2403FlowerTrials Beurs agenda sierteelt

Tuincentra zagen ook in tweede coronajaar de omzet stijgen

Tuincentra zagen ook in tweede coronajaar de omzet stijgen

Ook in het tweede coronajaar hebben de tuincentra de omzet zien stijgen. In het eerste coronajaar was er sprake van een stijging van 20 procent. In het tweede coronajaar kwam hier volgens Tuinbranche Nederland nog eens 3 procent bovenop. En dat terwijl de tuincentra in 2021 ook drie maanden dicht zijn geweest.

"Consumenten hebben de tuin duidelijk (her)ontdekt", zei directeur Frank van der Heide van Tuinbranche Nederland vanmorgen in het NOS Radio 1 Journaal. "Door corona werkten en waren we veel meer thuis, gingen we minder op vakantie, konden minder uit, waardoor we het in en om huis mooi en gezellig gingen maken", zegt directeur Frank van der Heide van Tuinbranche Nederland. "Mensen gingen meer tuinieren, moestuinieren en hun tuin aanpakken. De tuin is voor veel mensen dus een nieuwe hobby geworden." Uit nieuwe cijfers van marktonderzoeker GfK blijkt dat we tijdens corana met elkaar honderden miljoenen euro's extra uitgegeven hebben aan bloemen en planten, schuttingen, vuurkorven en tuinmeubels. Ruw geschat leverde de twee jaren voor de tuincentra een extra 'corona-omzet' van 800 miljoen euro.

Wat consumenten óók ontdekt hebben zijn de webshops voor tuinartikelen. Het marktaandeel van tuinbenodigdheden aangeschaft via internet groeide tijdens corona tot 29 procent. Is dat een bedreiging voor de stenen tuincentra? Tuinbranche Nederland gelooft van niet: "Mensen willen planten en andere producten toch echt zien", zegt Van der Heide vanochtend tegen de NOS. "Een tuincentrum bezoeken zien veel consumenten ook als uitje. Lekker door het groen lopen, kijken naar de producten, een kopje koffie erbij."


Redactie Floranews | 04-04-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS