woensdag 17 april 2024
2403FlowerTrials Beurs agenda sierteelt

Slimme verkeerslichten geven vrachtverkeer rond bloemenveiling Aalsmeer eerder of langer groen

Slimme verkeerslichten geven vrachtverkeer rond bloemenveiling Aalsmeer eerder of langer groen

In de Connected Transport Corridor (CTC) Amsterdam zijn sinds kort 3 slimme verkeerslichten actief richting de bloemenveiling in Aalsmeer. Vrachtverkeer dat richting de locatie van FLoraHolland rijdt krijgt dankzij de slimme verkeerslichten eerder of langer groen op de N201, bij de op- en afritten van de A4, en op de N231, bij de ingang van het veilingterrein. 

Vrachtwagens op de N201 en de N231 krijgen dankzij de 3 nieuwe slimme verkeerslichten van de provincie eerder en/of langer groen op voorwaarde dat de verkeerssituatie het toelaat. Omdat CTC Amsterdam Westkant onderdeel is van een landelijk netwerk van regionale corridors, heeft de bloemenveiling in Aalsmeer met deze iVRI’s nu ook een aansluiting op de al bestaande CTC-corridor richting de veilinglocatie in Naaldwijk. COO Leendert-Jan Plaisier: “We zijn erg enthousiast over die aansluiting. Hiermee wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan het verduurzamen van bloementransport van en naar onze locaties.” In totaal installeert de provincie Noord-Holland dit jaar 12 slimme verkeerslichten op drukke kruispunten in de corridor CTC Amsterdam Westkant. 

Naast tijdwinst betekenen de slimme verkeerslichten ook milieuwinst: door minder af te remmen en op te trekken besparen transporteurs brandstof en vermindert de CO2-uitstoot en geluidshinder in de omgeving. De verkeerslichten communiceren met de voertuigen van aangesloten transportbedrijven via mobiele of ingebouwde applicaties. Door dit project leert de provincie op welke manier ze kunnen bijdragen aan slim, schoon en veilig reizen. Amsterdam Logistics wil via de corridor het goederenvervoer verduurzamen en bijdragen aan een betrouwbaar en efficiënt transport in de drukke Metropoolregio Amsterdam (MRA).

foto: Provincie Noord-Holland


Redactie Floranews | 11-03-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS