vrijdag 12 april 2024
2403FlowerTrials Beurs agenda sierteelt

TrayC voor circulair retoursysteem verder uitgebreid

TrayC voor circulair retoursysteem verder uitgebreid

Modiform en Landgard breiden het retoursysteem TrayC verder uit. Het retoursysteem werd 2021 gelanceerd met vijf trays. Daar komen er nu zes bij. De trays worden gemaakt van 100 procent gerecycled polystyreen (PS), er komt geen nieuw kunststof aan te pas.

Ook wordt er geen kleurstof toegevoegd aan de trays. Het gerecyclede materiaal bepaalt dus de kleur van de trays. Alle modellen zijn nu ook geschikt om meermalig te gebruiken. Met TrayC worden transporttrays binnen een circulair systeem gehouden. Met de uitbreiding zetten de twee bedrijven een stap in verdere verduurzaming van de branche.

Landgard haalt via een retoursysteem gebruikte trays bij Duitse bouwmarktketens terug. Op een centraal inzamelpunt worden de trays gesorteerd voor hergebruik of recycling. Indien hergebruik niet meer mogelijk is, recyclet Modiform deze trays intern en maakt er nieuwe trays van. Door het uniform gebruiken van één materiaalsoort -namelijk PS- wordt het recyclingpercentage verhoogd. De recycling is makkelijker, efficiënter en dus duurzamer te organiseren. Trays uit de TrayC-range zijn dus niet zomaar trays; ze zijn een belangrijk onderdeel in een groter circulair systeem.

John van der Maarel (Sales Director Modiform): “Wij zijn er trots op dat we samen met Landgard deze innovatieve samenwerking zijn gestart en uitbreiden. Het is een van de voorbeelden van samenwerking om met de hele keten onze ambitie Horizon2025 te behalen én de materialenkringloop te sluiten. Met TrayC weet onze klant zeker dat hij een duurzame keuze maakt.”

De nieuw opgenomen trays zijn geschikt voor de potmaten 9-13 cm en hebben een belading van vijf of zes trays per Deense laag. Van de andere modellen voor potmaten 9-13 cm passen er vier trays op een Deense laag. Deze modellen werden in cool grey/zwart uitgevoerd, maar worden vanaf heden volledig in het zwart gemaakt. TrayC wordt met de toevoeging van de nieuwe modellen verder uitgerold bij de Landgard Cash & Carry-winkels. Kwekers kunnen de TrayC-trays ook voor andere situaties gebruiken. TrayC-modellen zijn herkenbaar aan het TrayC-logo.


Redactie Floranews | 25-02-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS