zondag 21 juli 2024
FN TOP logo Beurs agenda sierteelt

Eurofins Horti en 30MHz brengen data tot leven

Eurofins Horti en 30MHz brengen data tot leven

Eurofins Horti en dataplatform 30MHz beginnen een samenwerking om de tuinbouw te digitaliseren. Samen lanceren zij ook een nieuwe app om telers beter te ondersteunen in het gebruik van hun analysedata.

De twee bedrijven lanceren met Eurofins Horti Analytics een praktische oplossing. De app maakt het voor telers makkelijk om bodem- en gewas-analyses van Eurofins Horti te combineren met andere databronnen zoals weerdata en sensoren. Waar telers dit eerst vooral handmatig moesten doen, is er met deze app een digitale oplossing. Het maken van grafieken en dashboards die aansluiten bij jouw bedrijf is daarmee eenvoudig.

"Als lab vinden we het belangrijk dat we onafhankelijk zijn. Als je via een onafhankelijk platform data toegankelijk wil maken, is samenwerken met 30MHz de oplossing. Zij bieden dat onafhankelijke platform", zegt Theo Aanhane, Business Unit Manager Glastuinbouw van Eurofins Horti. "30MHz heeft al een online platform, dus dat heeft als voordeel dat we dat niet zelf hoeven te bouwen. Zo kunnen we veel sneller en makkelijker digitaliseren."

Dat sluit goed aan op het doel van 30MHz om digitalisering eenvoudig te maken voor de tuinbouw. "30MHz is een open platform", zegt Timo Spruijt, Commercieel directeur van 30MHz. "Dat betekent dat iedereen zich aan kan sluiten. We zijn blij dat Eurofins Horti dat nu doet."

Volgens Aanhane maakt het 30MHz-platform het makkelijker om Eurofins-analyses te combineren met andere data. "Op het platform is het vervolgens praktisch om uit die data ook daadwerkelijk inzichten te halen met heldere grafieken en historische overzichten. Een tuinder is niet per se een data-analist, dus die eenvoud is belangrijk."

"Eurofins Horti creëert daarmee een compleet plaatje op het platform", licht Spruijt van 30MHz toe. "Met Eurofins Horti Analytics heb heb je nu in 1 tool dataverkeer van meerdere kanten. Dat betekent meer informatie over je teelt. Met deze samenwerking zie je hoe 30MHz een steunende rol kan spelen voor iedereen die zijn datasets en analyses wil verbinden met andere databronnen. Deze samenwerking bewijst dat we met ons platform de tuinbouw al aan het verbinden zijn."


redactie Floranews | 17-02-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Groen-DirektNajaarsbeurs


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS