zondag 26 maart 2023
Beurs agenda sierteelt Nima Sierteelt Marketing Event topbanner

Onderzoek naar Europese meermalige plantentray komt in belangrijke besluitvormingsfase

Onderzoek naar Europese meermalige plantentray komt in belangrijke besluitvormingsfase

In maart 2021 is Stiftung Initiative Mehrweg (SIM) gestart met een onderzoek naar een nieuwe Europese meermalige plantentray. Een internationale groep, bestaande uit partijen uit de hele keten, bekijkt of het mogelijk is om een Europese meermalige trayserie inclusief bijbehorend poolmodel te realiseren. Het project komt dit voorjaar in een belangrijke besluitvormingsfase.

Het onderzoek is gestart op initiatief van diverse branchevertegenwoordigers binnen de Europese bloemen- en plantensector en de Duitse retail. Vanuit Nederland zijn de VGB, Royal FloraHolland en Container Centralen vertegenwoordigd in diverse werkgroepen.

Binnen het project is eerst benoemd waaraan de trays moeten voldoen, zowel vanuit de aanvoerder, handelaar als retailer. Op dit moment wordt onderzocht welke type tray daar het beste bij past en hoe de samenwerking verder organisatorisch vorm gaat krijgen. De internationale krachtenbundeling heeft als groot voordeel dat het mogelijk is kennis uit de hele keten te gebruiken.

Onderdeel van het onderzoek zijn ook diverse pilots om zodoende data te kunnen verzamelen en ervaring op te doen met het gebruik van meermalige plantentrays in het retailkanaal. In Nederland onderzoekt onder andere Hamiplant, onderdeel van Dutch Flower Group, in samenwerking met een aantal koplopers het gebruik van het meermalig fust en de eventuele uitdagingen die het met zich mee zullen brengen.

bron: Royal FloraHolland


09-02-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS