dinsdag 29 november 2022
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

WUR en vertical farming bedrijf Infarm slaan handen ineen

WUR en vertical farming bedrijf Infarm slaan handen ineen

Wageningen University & Research (WUR) en Infarm, wereldwijd het grootste cloudnetwerk voor vertical farming, slaan de handen ineen. Ze gaan samen onderzoeken hoe Infarm de teelt van hydrocultuurtomaten kan optimaliseren met maximale smaak, voedingswaarde en opbrengst. Het onderzoeksprogramma bestaat uit drie met elkaar samenhangende projecten met een looptijd van vier jaar. Infarm zal de totale kosten van het onderzoeksprogramma dekken. Daarnaast vestigt het Crop Genetics-team van Infarm in de loop van 2022 een eigen onderzoeksfaciliteit op de Wageningen Campus.

"Dit onderzoeksprogramma zal nieuwe kennis opleveren van de wisselwerking tussen planten en hun omgeving, plantenfysiologie, mathematische modellering en sensortechnologie", vertelt Leo Marcelis, hoofdonderzoeker en leerstoelhouder Tuinbouw en Productfysiologie aan WUR. "Voor Wageningen University & Research vormt deze samenwerking met Infarm een prachtige kans om experimentele resultaten toe te passen in de praktijk, omdat de onderzoeksomgeving tegelijk ook de teeltomgeving vertegenwoordigt. Ons doel is om de gegevens en kennis die Infarm en WUR samen verzamelen breed toepasbaar te maken om zo de opbrengst en kwaliteit in de tomatenteelt direct te verbeteren, terwijl tegelijk wordt bespaard op hulpbronnen als water en energie. Dat heeft enorme implicaties voor de verticale-landbouwsector als geheel."

Verticale landbouw is een vorm van indoor farming waarbij onder gecontroleerde omstandigheden met gestapelde kweeklagen wordt geteeld in bijvoorbeeld fabriekshallen of winkels. De productie neemt aanzienlijk minder grondoppervlak in beslag dan grondgebonden landbouw en zorgt voor een extreem efficiënte benutting van water en voedingsstoffen. Doordat de teelt overal mogelijk is, is het aantal transportkilometers van producent naar consument minimaal. Bovendien worden ziektes en plagen letterlijk buiten de deur gehouden waardoor gewasbeschermingsmiddelen ook niet langer nodig zijn. Infarm heeft in Noord-Amerika, Azië en Europa al meer dan 1400 vertical farms opgezet in winkels en ’Infarm Growing Centers’. Het bedrijf verbouwt inmiddels meer dan 75 gewassen.

Guy Galonska is medeoprichter en Chief Technology Officer van Infarm. In de vertical farms van Infarm worden temperatuur, input van water en voedingstoffen en de ontwikkeling van de gewassen continu gemonitord en opgeslagen in een cloudnetwerk van Infarm. Galonska: "Infarm zet zich in om de miljarden datapunten die ons cloudnetwerk voor verticale landbouw genereert te gebruiken om ons portfolio van verkoopbare gewassen snel uit te breiden en een zo breed mogelijk scala aan groenten- en fruitsoorten te verbouwen."
 
bron: WUR - foto: Infarm

Redactie Floranews | 31-01-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS