donderdag 28 september 2023
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

De 5 vragen aan... Pieter Heemskerk

De 5 vragen aan... Pieter Heemskerk

 

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Floranews bedankt voor deze uitnodiging, leuk! Mijn naam is Pieter Heemskerk. Ik ben 47 jaar, 22 jaar getrouwd met Saskia en ook wij hebben natuurlijk de liefste en mooiste kinderen van de wereld: Felice van 19, Rosa van 16 en Bart van 14.
We wonen in Hazerswoude en Saskia en ik runnen daar bij ons thuis de accommodaties Lodges near the Rhine. Ik heb veel mogen reizen en dat is ook de reden dat we dit bedrijf zijn begonnen. We houden van mensen en de wereld is onze vriend. En dit komt hier allemaal samen.

Ik heb in verschillende sectoren op commercieel gebied gewerkt. De laatste 14 jaar bij Van der Salm in Boskoop. Beter bekend als de lavendel kweker, een geweldig bedrijf.
In november vorig jaar ben ik voor mijzelf begonnen. Ik ondersteun bedrijven op het gebied van commercieel management. Als zelfstandige heb ik op dit momenteel een aantal vaste klanten en heb ik bij een aantal bedrijven een adviserende rol. Zelfstandig werken voor een aantal bedrijven is een fijne stap in deze fase van mijn leven! Mocht je nieuwsgierig zijn, dan kun je er hier meer over lezen.

Wat maakt deze functie zo bijzonder?

Dat ik vanuit deze functie het bedrijf mag aanprijzen/verkopen. Er zijn veel commerciële mensen die zichzelf verkopen maar als je dit doet vanuit een team-prestatie die 100 procent dicht bij jezelf staat, duurt het soms wat langer, maar is \'the sky the limit\'. Dan kan je waarmaken wat je verkoopt, want iedereen reist met je mee. Dan maak je het een estafette, iedereen in zijn kracht zetten en het stokje op het juiste moment en de juiste manier doorgeven. Onder het motto ‘alleen ga je harder maar samen kom je verder’ dat is wellness werken.

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd beziggehouden?

De versoepeling, maar het meeste de verharding en het onbegrip, oordelen en veroordelen naar elkaar. Dat heeft mij onaangenaam verrast. Zoals aangegeven hou ik van mensen, ook ongeacht achtergrond, kleur, keuzes en standpunten. Ik spreek veel mensen en het voelde soms bijna als een burgeroorlog. Iedereen praat er over en vindt er wat van, maar er wordt niet echt naar elkaar geluisterd en er is (te) weinig begrip. Ik hoop dat we nu de goede kant op gaan en we weer kunnen gaan verbinden, lachen en elkaar benaderen vanuit oprechte interesse en niet of je wel of niet gevaccineerd bent.

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?

De steen verleggen in de rivier. Ik was één van de genodigden toen Hans Bunnik, van Bunnik Plants, 60 jaar werd. Zijn toespraak heeft mij erg aangesproken. Samenvatting is dat je leven is opgebouwd in fases. Ontdekken, uitwerken, verzilveren en vanaf 60 jaar delen. Ik loop voor op schema, ben aan het verzilveren, maar delen is mijn grootste talent dus dat doe ik waar mogelijk ook al. Ik wil groepen mensen bij elkaar brengen en met elkaar tot mooie dingen komen en kennis en ervaring delen. Bij voorkeur met iets te eten, een drankje of een stukje fietsen. Dit laatste doe ik door fietstochten door heel Europa te organiseren en geld in te zamelen voor het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam.

Wat ga je dit weekend doen?

Vrijdag met Saskia uiteten en er een fijn en mooi lang weekend van maken. Ook wil ik vakantieplannen maken en wie weet ook al boeken.

Bron: www.Floranews.com
28-01-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws



2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS