donderdag 11 augustus 2022
FN TOP add 2208 NIMA Sierteelt Marketing Event

De 5 vragen aan... Harm Koningen

De 5 vragen aan... Harm Koningen

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Ik ben Harm Koningen, 28 jaar en ik woon in het hart van de sierteelt: Aalsmeer. Als kleine jongen ging ik vroeger al met mijn vader, Gradus Koningen, mee naar de bloemenklok. Daar kocht hij voornamelijk gerbera’s en germini’s in. Daar komt dan ook mijn allereerste bijnaam ‘’Gramini’’ vandaan. De sfeer van al die inkopers bij de bloemenklok, dat is iets wat ik mij goed herinner. Het was indrukwekkend en blijkbaar onvergetelijk.

In mijn studententijd, zowel op de middelbare- als op de Hogeschool, maakte ik al veel uren als oproepkracht bij Hukra. Het liefst zo veel mogelijk. Van het vullen van emmers met water, tot het verdelen van bloemen: het was voor mij een geweldige tijd. Ik kan mij goed de gezichtsuitdrukkingen herinneren van de Amsterdamse studenten wanneer ik hen vertelde dat ik vóór school al 3 uur tulpen had staan inzakken. Ik werd voor gek verklaard. Het zijn juist díé herinneringen van de sierteelt die het zo’n bijzondere business maken. Nog voordat de wereld ontwaakt, speelt er al een druk leven af in de bloemen- en plantenbranche.

Na mijn studie Commerciële Economie, werd ik benaderd door de eigenaar van Hukra. Hij vroeg mij om een marketingafdeling op te zetten. Het was een grote stap binnen het bedrijf waar ik al jaren actief was. Ik kreeg de uitdaging om tijdens mijn eerste échte baan al internationaal te opereren. Voor dat voorstel had ik geen bedenktijd nodig: Gas er op! Het bleek een bijzondere tijd waarin ik een groot netwerk heb opgebouwd en de sierteelt van vele kanten heb leren kennen.

Toch kwam steeds meer een ondernemingsdrang naar boven. Een drang die stiekem altijd wel in mij heeft gezeten. Dit keer was de drang echter zó groot dat ik de sprong in het diepe wel móést nemen. Tot op de dag van vandaag heb ik daar geen moment spijt van gehad. Inmiddels ben ik mede-eigenaar van internetbureau Deboprojects waar wij slimme digitale oplossingen ontwikkelen voor innovatieve ondernemers, met de sierteelt als specialisme. Dit doen wij met een mooi team van 15 slimme koppen in het centrum van Aalsmeer. We make life easier, so you can grow.

Wat maakt deze functie zo bijzonder?

Als eigenaar van een bedrijf dat slimme digitale oplossingen biedt, ben je constant bezig om het leven van andere ondernemers zo makkelijk mogelijk te maken. Zo houden zij tijd over om te kunnen groeien in hetgeen waar ze goed in zijn. Problemen voor andere mensen kunnen oplossen, dat geeft een heel fijn gevoel.

Ik kom graag mijn bed uit om met een bijzonder gemotiveerd team te mogen werken. Samen zorgen wij ervoor dat technische dromen werkelijkheid worden en realiseren wij niet alleen groei voor onszelf, maar ook voor onze klanten. #samengroeien is dan ook niet zomaar een spreuk, het is écht hetgeen waar wij voor staan.

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd beziggehouden?

Wat ik mooi nieuws vind - en wat tevens een bevestiging is van mijn visie die ik al vanaf mijn pubertijd heb - is dat met de bouw van het grootste fulfilment center voor planten in Europa in Arcen, de verkoop van zelfs grote bomen online gaat plaatsvinden. Het speelt slim in op ‘het ontzorgen van je klant’, dat is precies waar je dagelijks mee bezig bent als ondernemer. Het is een goed antwoord op de altijd blijvende vraag: hoe kan ik de pijnpunten van mijn klanten wegnemen?

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?

Ik zou graag een podcast willen lanceren waarin ik samen met ondernemers in de sierteelt het gesprek aan ga. Dan praten wij over welke sporen ze al achter gelaten hebben binnen de branche en waar zij nog kansen en ontwikkelingen zien waarin ze met hun kwaliteiten een meerwaarde kunnen bieden. Ik wil graag nog meer mooie mensen ontmoeten met mooie verhalen. Dat is iets waar de sierteelt rijk in is, maar naar mijn idee komt dat nog te weinig naar voren. Ik leer namelijk graag van mensen met ervaring die sommige fases al hebben meegemaakt.

Wat ga je dit weekend doen?

Aankomend weekend staat bij mij in het teken van persoonlijke ontwikkeling. Afgelopen jaren ben ik veel bezig geweest met het lezen van boeken en het luisteren naar podcasts over persoonlijke ontwikkeling en leiderschap. Heerlijk! Zeker na een drukke decembermaand zijn deze weekenden niet alleen nodig, maar zo sta je ook weer even stil bij je eigen leven en wie je bent en wilt zijn als persoon.

Bron: www.floranews.com
Redactie Floranews | 14-01-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2207PlantariumGroenDirekt


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS