maandag 24 januari 2022
FN TOP add

LinkedIn gaat live #blog

LinkedIn gaat live    #blog

Mag het nog…? De allerbeste wensen voor 2022. Laat het een groeiend en bloeiend jaar worden in jullie business.
Zijn we dan ook van het online gebeuren af? Het zal vast weer minder worden. Maar we hebben de voordelen er ook van ingezien. Online kunnen we samen ook veel realiseren. LinkedIn had dat als zakelijk netwerk natuurlijk ook door. Ze zitten in de laatste fase van het testen van iets dat zij ‘Audio Events’ gaan noemen. Is het helemaal nieuw? Nee. Het is vergelijkbaar met Clubhouse en Spaces van Twitter. Zijn dat grote successen geworden? Ik denk dat er maar einig mensen iets mee gedaan hebben. Wat maakt dit dan toch net weer iets wat anders dan?

Het platform

Had LinkedIn al niet zoiets? Dat hebben ze zeker. LinkedIn maakt al enige tijd gebruik van het zogeheten ‘LinkedIn Live Events’. Daarin kan je video streamen van een event. Alleen video streamen vraagt veel meer aandacht van een gebruiker dan alleen audio. Kijken en luisteren doe je vaak wanneer je het rustiger om je heen hebt en alle aandacht voor het beeld hebt. Audio events is echt alleen luisteren. Dat pak je sneller op en de luisteraar voelt zich minder genoodzaakt ergens apart te gaan zitten en alleen te gaan luisteren. Het zou zelfs kunnen wanneer je aan het autorijden bent.

LinkedIn start met alleen audio events. (Bron: parisbeacon)

De functies komen wel een deel overeen met Clubhouse. Je kan meedoen aan het gesprek en als je iets wil vragen en/of vertellen kan en mag je je ‘hand opsteken’. De ‘Likes” zitten er ook bij.
Zoals het er nu uit gaat zien wordt de functie gratis en is het voor iedereen en elk bedrijf toe te passen. Wanneer zou het er kunnen zijn? De verwachting is aan het einde van januari 2022. (bron: https://www.macobserver.com/news/linkedin-live-audio-events/)
Waarom maakt dit dan anders dan de andere versies. Naar mijn idee ligt dat in een heel erg simpel feit. LinkedIn is al zakelijk, zakelijke gesprekken voeren doen we eigenlijk allemaal. We hebben veelal al een ‘link’ met onze klanten via dit platform en zo’n extra feature maakt het prettig om juist daar mee te werken. Het past dus binnen de steeds groter wordende online trend en niet bijna alles offline zoals we gewend waren maar ook online en het zakelijk karakter zal men ook herkennen en misschien zelfs wel verwachten.
Vanuit het platform zelf wat LinkedIn Live Events een groot succes. Deze online vorm van klantcontact liet een stevige groei de afgelopen jaren zien. Natuurlijk ook ingegeven door de huidige situatie. Maar dat de evenementen via het platform zullen blijven is ook wel duidelijk. Dus gezien vanuit LinkedIn is dit een mooie aanvulling.

Waarom er gebruik van maken?

Moet je nu direct alles omgooien vanuit de marketing tactieken in dit alleen maar gaan toepassen. Zeker weten van niet. Hou vast aan de gestelde doelen, de gekozen strategie en besloten tactieken. Maar dit kan wel een leuke en mooie aanvulling zijn om klanten op een leuke wijze op de hoogte te brengen van nieuwtjes vanuit het bedrijf. Dat kan zijn ‘directors-talks’. Laat het management maar eens in het kwartaal een visie geven ergens op. Zal het discussie uitlokken? Zeker wel maar daar kunnen de accountmanagers tijdens hun bezoeken dankbaar gebruik van maken.


Klantcontact via audio (bron: electronics.howstuffworks.)

Misschien kunnen productspecialisten tips en tricks geven over het juist gebruik van jullie producten. Nu eens alleen verteld. Misschien krijg je vanuit de luisteraars wel opmerkingen of het toch net wat anders kan. Iets waar je met een ontwikkeling van een product of dienst rekening mee kan houden. Elke maand een 10 minuten gesprek over het juist instellen van een machine of juist toepassen van een bepaald soort materiaal of grondstof. Mogelijk inspelen op het seizoen en klanten, en zeker de nieuwe leads, daarop wijzen wat er zoals leeft en speelt.

Of toch het gesprek daar aangaan met je klanten en/of juist de leads om ze meer waardevolle gesproken informatie te geven over de unieke waardes van de producten die jullie hebben. Inspiratie geven wat je er mee kan doen. Vertellen vanuit klanten over de ervaringen. Zij zijn de juiste en meest waardevolle boodschappers van jullie nieuws.

Vele mogelijkheden om nog meer met je klantcontacten te doen en waar mogelijk nieuwe leads te genereren om zo nog meer uit die markt te halen. En laten we eerlijk zijn elke vorm van klantcontact is er een. Een die erg belangrijk kan zijn.


Ernst Jan Bos
Bos Social Business
 

Bron: www.floranews.com
13-01-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2112John


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS