maandag 24 januari 2022
FN TOP add

Laguna Plants en Kwekerij Tass nemen vleesetende planten over van Stricker Plants

Laguna Plants en Kwekerij Tass nemen vleesetende planten over van Stricker Plants

Vanaf 1 februari nemen Laguna Plants en Kwekerij Tass de teelt van vleesetende planten over van Stricker Plants. De kwekers in Wateringen nemen de teelt én klanten over van Stricker Plants. Laguna Plant start met het gehele assortiment. Kwekerij Tass gaat zich specialiseren in de Dionaea. In januari zullen alle planten verhuizen van Rijsenhout naar Wateringen en Amsterdam, waar vanaf 1 februari gestart kan worden met leveren. 

Beide kwekerijen zien de vleesetende planten als prachtige aanvulling op hun huidige assortiment. Henny Stricker zal beide kwekers de komende jaren blijven begeleiden in de teelt. Zijn passie voor vleesetende planten is natuurlijk niet van de ene op de ander dag verdwenen. Henny Stricker is de drijvende kracht achter Stricker Plants en is al jaren een begrip op het gebied van vleesetende planten.

Wat ooit als hobby begon, is in de loop der jaren uitgegroeid tot het op grote schaal, professioneel telen van Sarracenia’s, Dionaea’s en Drosera’s. Zoals dat vaak gaat, werd de inmiddels 68-jarige Stricker vorig jaar benaderd door een kweker in de buurt met uitbreidingsplannen. De vraag was, of zijn kwekerij beschikbaar was voor overname. Dat leek een mooi moment zijn carrière als potplantenkweker te beëindigen.

Omdat Stricker, met zijn passie voor deze vleeseters, door de jaren heen een mooi klantenbestand had opgebouwd voor zijn bijzondere assortiment, was er al snel interesse in zijn teelt. Laguna Plants en Kwekerij Tass zijn al gespecialiseerd in niche teelten, daarom waren het voor hem de juiste partijen en een overname was dan ook snel geregeld.

 


Leandra de Boef | 13-01-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2201 GroenDirekt


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS