donderdag 11 augustus 2022
2208 NIMA Sierteelt Marketing Event FN TOP add

Investeringsbedrijf familie Brenninkmeijer neemt kassenbouwer Dalsem over

Investeringsbedrijf familie Brenninkmeijer neemt kassenbouwer Dalsem over

Dalsem, ontwikkelaar van glastuinbouwprojecten, komt in handen van het Zwitserse Cofra Holding, het investeringsbedrijf van de familie Brenninkmeijer, eigenaar van C&A. Het neemt de onderneming in zijn geheel over. De overname van Dalsem in Den Hoorn heeft nog wel de gebruikelijke goedkeuring nodig. Jan Pieter Dalsem blijft aan als algemeen directeur van Dalsem en zal, in nauwe samenwerking met Cofra, de onderneming verder versterken.

“Deze overname vormt, net zoals de acquisitie van Sunrock in 2020 en de investering in Intelligent Growth Solutions (IGS) vorig jaar, onderdeel van de diversificatiestrategie van COFRA. Daarbij ligt de nadruk op de aanpak van de grootste sociale en milieu-uitdagingen waar de wereld voor staat", aldus Boudewijn Beerkens, CEO van Cofra. 

Dalsem werd opgericht in 1932. Het familiebedrijf wordt nu geleid door de derde generatie. Het bedrijf heeft als doel de ontwikkeling van energiezuinigere, lokale systemen voor de productie van voedsel te ondersteunen. Financiële details van de transactie zijn niet bekendgemaakt. Het bedrijf is over de hele wereld actief met het ontwikkelen en realiseren van complete hightech glastuinbouwprojecten. Zo bouwde het in 2019 bijvoorbeeld mee aan een kassencomplex van 60 hectare kas in Morehead in de Amerikaanse staat Kentucky. 

 foto: Dalsem

 

 


Redactie Floranews | 12-01-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2207PlantariumGroenDirekt


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS