donderdag 11 augustus 2022
FN TOP add 2208 NIMA Sierteelt Marketing Event

Nationale Tulpendag wordt dit jaar langs Amsterdamse grachten gevierd

Nationale Tulpendag wordt dit jaar langs Amsterdamse grachten gevierd

Als corona-proof alternatief voor de enorme pluktuin op de Dam, wordt zaterdag 15 januari 2022 de Nationale Tulpendag gevierd langs de Amsterdamse grachten. Vanaf 12.00 uur vaart er een boot met duizenden tulpenboeketten die worden uitgedeeld aan het publiek op de kades. De eerste bossen worden uitgedeld door André van Duin, die voorafgaand aan de vaartocht zijn eigen tulp 'André 75' doopt.

De nieuwe tulp wordt hem aangeboden ter gelegenheid van zijn 75ste verjaardag en in het kader van ‘Share Happiness’, het thema van Nationale Tulpendag 2022. Langs de grachten ontvangt iedereen 2 bossen tulpen: een om zelf van te genieten en een om een ander blij mee te maken. De kleurrijke boeketten bevatten verschillende soorten tulpen waaronder de nieuwe tulp ‘André 75’. 

“Met de nieuwe bloem spreken we als tulpenkwekers waardering uit voor het unieke en omvangrijke oeuvre van André van Duin. Tijdens zijn al maar voortdurende carrière brengt hij positiviteit en vrolijkheid bij elke generatie Nederlanders. Wij zijn trots dat wij André kunnen eren met een eigen tulp", aldus Arjan Smit, TPN-voorzitter.

Met de Nationale Tulpendag wordt de officiële start van het nieuwe snijtulpenseizoen ingeluid. Van januari tot en met mei is deze Nederlandse voorjaarsbloem in meer dan 1.000 verschillende soorten verkrijgbaar. Nederland is wereldwijd de grootste producent van tulpen. Belangrijke exportlanden zijn Duitsland, Engeland, Frankrijk, Oost-Europa en de Verenigde Staten.


12-01-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2205EvanthiaMattiola


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS