donderdag 18 augustus 2022
2208 NIMA Sierteelt Marketing Event FN TOP add

Waarom is de juiste dosering bloemenvoeding zo belangrijk?

Waarom is de juiste dosering bloemenvoeding zo belangrijk?

Je wilt dat je klanten zo lang mogelijk genieten van mooie bloemen, daarom geef je bij elk boeket verzorgingstips en een sachet bloemenvoeding mee. Zo zorg je ervoor dat je klant minimaal 8 dagen van het boeket kan genieten en terugkomt als een tevreden klant. Maar geef je wel genoeg bloemenvoeding?

Uit een onafhankelijk onderzoek van Royal FloraHolland blijkt dat bloemen langer mooi blijven met de juiste hoeveelheid bloemenvoeding in vergelijking met alleen kraanwater. Maar alleen bloemenvoeding toevoegen aan de vaas is niet genoeg. Ook de juiste dosering van bloemenvoeding is belangrijk. Uit verschillende testen in het onderzoek is gebleken dat de boeketten met de juiste dosering water en bloemenvoeding langer mooi blijven. Zo kunnen consumenten minimaal 8 – 9 dagen van hun bloemen genieten.

De samenstelling van snijbloemenvoeding bevat alle juiste voedingsstoffen die bloemen nodig hebben in een vaas. Nadat de kweker de bloem van de plant of wortels heeft afgesneden, voorziet hij zichzelf niet meer van voedingsstoffen. Met de juiste hoeveelheid bloemenvoeding blijven de bloemen mooi op een natuurlijke manier met behoud van vorm, geur en kleur. Maar helaas komt het soms voor dat klanten niet de juiste hoeveelheid bloemenvoeding bij het boeket mee krijgen.

Onderdosering van bloemenvoeding is de meest voorkomende reden dat bloemen minder lang mooi blijven. Minder dan 80 procent van de aanbevolen dosering kan leiden tot stengelverkleuring, onderontwikkeling van bloemen en slappe bloembladen. Maar ook overdosering kan ervoor zorgen dat bloemen minder lang mooi blijven. Overdosering van bloemenvoeding met meer dan 150 procent van de aanbevolen hoeveelheid kan leiden tot stengelverkleuring en verbrande bladeren.

Maar hoe geef je bij elk boeket de juiste hoeveelheid bloemenvoeding? Volgen leverancier van bloemenvoeding Chrysal kun je het best de instructies op de achterkant van de zakjes bloemenvoeding volgen. "Is het een grote bos bloemen? Voeg dan 2 of 3 zakjes bloemenvoeding toe aan de bos. Zo zorg je ervoor dat je klant zo lang mogelijk van zijn boeket kan genieten en als tevreden klant terugkomt. Onze duurzame verpakkingen bevatten onze 99 procent biobased bloemenvoeding. Alle biobased ingrediënten in de bloemenvoeding zijn afkomstig van biologische hernieuwbare bronnen, zoals planten."


Redactie Floranews | 11-01-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2207PlantariumGroenDirekt


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS