maandag 24 januari 2022
FN TOP add

Beurzen Plantarium en Groen-Direkt gaan samen

Beurzen Plantarium en Groen-Direkt gaan samen

De beurzen Plantarium en GROEN-Direkt gaan samen. Eerder werden beurzen al onder één dak aangeboden, maar nu wordt de volgende stap in de samenwerking gezet. De eigenaren van de beide beurzen richten met ingang van 2022 een nieuwe organisatie op om tot één compleet evenement voor de Europese tuinplanten retail te komen. Ze zijn tot de conclusie gekomen dat de enige logische weg naar de toekomst een gezamenlijke is.

De nieuwe beurs gaat Plantarium|GROEN-Direkt heten. De eerste editie staat gepland voor 24 en 25 augustus 2022 op het International Trade Centre in Hazerswoude/Boskoop. De officiële opening zal plaatsvinden op dinsdagavond 23 augustus. De ambitie is om Plantarium|GROEN-Direkt de komende jaren uit te bouwen tot een evenement dat meerdere keren per jaar georganiseerd wordt. GROEN-Direkt blijft de karren- en lagenbeurzen overigens onder haar eigen vlag organiseren, maar wel tegelijk met het nieuwe evenement.

“Wat weinigen voor mogelijk hadden gehouden is dan toch gelukt, Plantarium en GROEN-Direkt worden één beurs! We creëren veel standruimte, niet alleen voor kwekers, hun toeleveranciers en aanbieders van uitgangsmateriaal, maar ook voor leveranciers van hardware voor de tuinbranche. Hiermee maken we een zo compleet mogelijke en aantrekkelijke expositie voor onze belangrijkste doelgroep: de tuinplantinkopers uit binnen- en buitenland", vertelt Taaf Rosbergen, directeur van GROEN-Direkt BV.

Hij vervolgt: "Naast het beursgedeelte blijft natuurlijk ook het bekende karren en lagen deel bestaan, waar kwekers hun assortiment aanbieden en waar er direct zaken kan worden gedaan. Ik denk dat we voor dit evenement een goede mix hebben gevonden tussen handel, inspiratie en kennisoverdracht. De gesprekken met de Stichting Vakbeurs zijn in een prima sfeer verlopen en ik kijk enorm uit naar de verdere samenwerking.”

"In het begin zijn dit soort gesprekken wat onwennig, maar gaandeweg groeide het vertrouwen en het besef dat we samen zoveel meer kunnen betekenen voor de sector" vult Jan de Vries, voorzitter van de Stichting Vakbeurs, aan. "Natuurlijk verandert de wereld snel en worden we in rap tempo digitaler, maar als we één ding leren van de huidige tijd is dat er nog steeds, en misschien wel meer dan ooit, behoefte is aan fysiek contact. Met alle plannen die we hebben en de organisatie die we gaan bouwen hebben we er alle vertrouwen in dat we de komende jaren een serie hoogwaardige evenementen kunnen neerzetten.”

 


Leandra de Boef | 06-01-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2201 GroenDirekt


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS