maandag 24 januari 2022
FN TOP add

Floweracademy ziet vraag naar cursussen in sierteeltsector explosief toenemen

Floweracademy ziet vraag naar cursussen in sierteeltsector explosief toenemen

Floweracademy.NL ziet als gevolg van de coronacrisis in 2021 de vraag naar cursussen explosief toenemen. De opleider voor de sierteeltsector verwacht dat dit ook komend jaar aanhoudt.

Belangrijke reden voor de grote belangstelling in cursussen is volgens Floweracademy.NL de inhaalslag die afgelopen jaar gemaakt is ten opzichte van het eerste coronajaar. Toen werden aanvankelijk veel cursussen geannuleerd. De tweede ontwikkeling is dat bedrijven in de sierteeltsector steeds moeilijker aan personeel kunnen komen door schaarste op de arbeidsmarkt. Volgens Floweracademy wordt het aanbieden van cursussen dan gezien als bindmiddel en stimulans om voor een bepaalde werkgever te kiezen.

Verder ziet het een verschuiving van open- naar meer incompany-trainingen. Dit biedt volgens de cursusaanbieder het voordeel van teamvorming, maar is ook interessant vanwege de efficiëntie wat betreft tijd en het rijden van onnodige kilometers. Behalve fysiek worden veel cursussen nu ook online of in een hybridevorm vaak op maat aangeboden.

In 2021 hebben in totaal 450 medewerkers van kwekerijen, exporteurs en tuincentra een getuigschrift behaald bij Floweracademy.NL. Dit is een groei van 25 procent ten opzichte van 2020.  


Redactie Floranews | 05-01-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2201 Evanthia Tanacetum


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS