vrijdag 12 april 2024
2403FlowerTrials Beurs agenda sierteelt

Duitse verpakkingswet VerpackG wordt vanaf 2022 uitgebreid

Duitse verpakkingswet VerpackG wordt vanaf 2022 uitgebreid
De in Duitsland geldende verpakkingswet VerpackG wordt vanaf 2022 uitgebreid. De wet omvat een registratie- en meldingsplicht van verkoopverpakkingen die normaal gesproken via de consument retour komen. Vanaf 1 januari 2022 is de verpakkingswetgeving ook van kracht voor transportverpakkingen.

De huidige verpakkingswetgeving betekent een registratie in een openbaar online Zentrale Stelle Verpackungsregister (ZSVR) voor iedereen die producten in met ‘Business to Consumer’ verkoopverpakkingen in Duitsland in het economische verkeer brengt. Daarnaast is een overeenkomst verplicht met een recyclebedrijf voor het volume, wat op de Duitse markt wordt gebracht.

Vanaf 1 januari 2022 zijn ook ‘Business to Business’ (B2B) transportverpakkingen onderdeel van deze wetgeving. Dit betekent dat, iedereen die producten in B2B transportverpakkingen in het economisch verkeer in Duitsland brengt, volume, materiaalsoort en 'terugname of recycling na gebruik' moet vastleggen. Deze informatie moet bij controles getoond kunnen worden. 

Daarnaast is vanaf 1 juli 2022 registratie bij de ZSVR verplicht voor alle bedrijven, die B2B transportverpakkingen in Duitsland op de markt brengen. Ook zijn alle vermarketingsorganisaties in Duitsland vanaf deze datum verplicht om producten van niet-geregistreerde producenten te weigeren. Hieronder valt ook veiling Rhein-Maas.

Algemene informatie over de richtlijnen voor verkoop- en transportverpakkingen zijn te vinden op de website van de `Zentrale Stelle Verpackungsregister´. Ook op de website van Royal FloraHolland is meer te vinden over de nieuwe wetgeving.

 


Redactie Floranews | 24-12-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS