donderdag 28 september 2023
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

Delphy voert met hightech belichtingsfaciliteiten toekomstgericht onderzoek uit voor boomtelers

Delphy voert met hightech belichtingsfaciliteiten toekomstgericht onderzoek uit voor boomtelers

Delphy heeft op de Onderzoekskwekerij Boomteelt en Vasteplantenteelt in Hazerswoude een kasafdeling ingericht met LED-verlichting in een hoog en een laag lichtniveau. Het lichtspectrum is gekozen op basis van kennis en ervaring in de glastuinbouw.

Deze onderzoeksafdeling is ingericht om inzicht in de voordelen te krijgen. De aanname is dat telen onder LED kan bijdragen aan een andere bloeiwijze, teeltversnelling, eerder uitleveren van planten, groeiregulatie, compact telen zonder chemische remming, beter resultaat in perioden met minder licht en eerdere beworteling en weerbaarder gewas.

Als neveneffecten worden genoemd: energiebesparing door minder transport, tijdsbesparing door gelijktijdige bloei, minder reizen naar buitenlandse vestigingen, hogere productie: verlenging teeltseizoen en kwaliteit: compacte planten.

Delphy biedt telers een laagdrempelige mogelijkheid aan om een proef op te zetten. Voor kwekers die willen investeren in belichting kan een oriënterend onderzoek uitgevoerd worden. Hierbij is er overleg over het gewas, het aantal, de tijdsduur en de contactmomenten. De eindconclusie zal door onderzoekers en teler samen worden opgesteld.
 


Redactie Floranews | 14-12-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS