maandag 24 januari 2022
FN TOP add

Edibulb en Varb gaan samenwerken

Edibulb en Varb gaan samenwerken

Stichting Edibulb en Stichting Varb zijn een samenwerking aangegaan, om de bij hen aangesloten bedrijven optimaal te kunnen voorzien van unieke plantnamen en handelscodes. Volgens de twee partijen is de beschikbaarheid hiervan belangrijk door het vervagen van de oorspronkelijke indeling van de deelsectoren in de handel en kweek van sierteeltproducten.

Zo worden door bollenexporteurs naast bloembollen ook vaste planten ingekocht en geëxporteerd en neemt een handelaar in de boomkwekerij ook bloembollen mee in zijn verkoop. Deze keten overstijgende handel maakt de beschikbaarheid van unieke plantnamen en handelscodes over de deelsectoren heen belangrijk.

Varb is een online handelsplatform voor buitengroen dat plantnamen van boomkwekerijgewassen en vaste planten registreert en voorziet van meerdere plant- en handelscoderingen. Edibulb codeert plantnamen van bloembolgewassen. Deze data worden inclusief handelscodes aan elkaar uitgewisseld. Hiermee stimuleren Edibulb en Varb de brede beschikbaarheid van unieke plantnamen waardoor er efficiënt zaken worden gedaan.

De samenwerkingsovereenkomst is getekend door Alfons Zwetsloot (voorzitter Edibulb), Prisca Kleijn (bestuurslid EdiBulb), Rens van Nierop (voorzitter Varb) en Linda Hoogendoorn (directeur Varb)

 


Redactie Floranews | 01-12-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2201 GroenDirekt


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS